Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Ki hogyan készíti a marha hátszínt? Legjobb saját marha hátszín recept?

Gasztronómia (étel, ital)Receptek
A kérdést írta: biga26 ( 2017.10.26. 16:29 )
Válaszok száma: 19
Címkék: hátszínt, hátszín, készíti, legjobb,
1 2 
Válaszok Új válasz
botka_eva 2017.10.29. 07:32 (#19)
Szívesen. Remélem ízleni fog.
biga26 2017.10.28. 22:47 (#18)
Köszi a receptet Éva!! Ki fogom próbálni!!
botka_eva 2017.10.28. 14:08 (#17)
Nagyon szívesen Katalin. Azért az adagolás stb. miatt olvass utána. Sok sikert és kedvet a főzéshez.
katalinkohut 2017.10.28. 13:36 (#16)
Nagyon szépen köszönöm, drága Éva! Ezt el is mentem magamnak! Nagyon hasznos alaptanácsokat adtál, ezeket a mártásokat eddig nélkülöztem. Kellemes hétvégét kívánok! Szeretettel: Katalin
botka_eva 2017.10.28. 12:57 (#15)
A mártások könnyen elkészíthetőek. Alap egy besamelmártás, és ezt tovább úgy ízesíted,ahogy akarod. Gyakran ötletelek, attól függően, hogy milyen kedvem van és milyen anyagok vannak hozzá éppen. Elképzelheted úgy mint egy olyan rántás,ami vajjal készül és az enyhén megfuttatott lisztet, tejjel, tejszínnel öntöd fel víz helyett. Ebbe tehetsz késélével elkapart fokhagymát, vagy bármilyen mustárt, vagy kedved szerint összeállított zöld-fűszereket, vagy akár reszelt sajtot. Így lesz mustár mártásod, vagy fokhagyma mártásod, vagy sajt mártásod, vagy amilyen kedved van mártásod. A vadashoz pedig vaj helyet zsír, vagy étolaj, kb 5-6 dkg kristálycukor, sárgarépa 50 dkg, fehérrépa (sokan gyökérnek nevezik) 30 dkg, zellergumó 20 dkg, vöröshagyma 1 nagy fej, mustár kb 4-5 dkg 1 citrom leve és reszelt héja, babérlevél 3-4 db, 25 dkg tejföl, só, őrölt bors, és húsleves laplé kb 1 liter.
A zsiradékon a kristálycukrot megbarnítod, de ne égjen oda,mert megkeseredik. Ha enyhén megbarnult a cukor akkor a felaprított hagymát rádobod és 2 percig kevergetve pirítod. Ezután a zöldségeket kell beletenni. A répákat karikára, a zellert apró darabokra vágod. Ezeket 5 percig pirítod - kevergetve. Ha ez meg van jöhetnek a fűszerek,babérlevél,őrölt bors, és a citrom. Megsózod és felöntöd az alaplével. (jó a leveskocka is,de fel kell forralni előzőleg) Jó puhára főzöd a zöldségeket. Kiveszed a babérlevelet és botmixerrel, villával,krumplinyomóval (amid van) pürésíted. Most jön a mustár és a tejföl. Ezekkel simára kevered egy habverővel. Egyet rottyan és megkóstolod. Ha kíván még valamilyen fűszert hozzáadod (só,bors,mustár).
Ezzel el is készült a vadas. Vannak,akik ecettel savanyítják. Ez nem kell,mert a babérlevél,a mustár és a tejföl kellően megadja a savanykás ízt. Ne félj attól a fránya zsemlegombóctól sem. Ha valami nem sikerül elsőre, majd sikerül másodszorra. Ne add fel. Jó főzőcskézést.
mártás.
katalinkohut 2017.10.28. 10:01 (#14)
A zsemlegombócot is köszönöm, még soha nem készítettem, remélem, majd sikerül
katalinkohut 2017.10.28. 10:00 (#13)
Drága Éva! Nagyon szépen köszönöm, most tanulom a finomságokat. A mártást készen veszed, vagy el lehet készíteni itthon?
botka_eva 2017.10.28. 09:18 (#12)
Kedves Katalin!
Nyugodtan készíthetsz több szeletet. Biztosan másodszorra is szívesen megeszed. Továbbá az elkészített húst nyugodtan elteheted a mélyhűtőbe. Velem is előfordult, hogy vendégeket vártam és vadast készítettem. A vendégek 3 napos késéssel érkeztek. Egyszerűen kivettem a kész húst (mártással együtt) és már csak a köretet kellett frissen elkészíteni.
botka_eva 2017.10.28. 08:35 (#11)
Rizst nem szoktam a marhához, de, hogy miért azt nem tudom. Lehet : sima főtt vagy sült vagy hagymás törtburgonya, esetleg külön pirított, vagy rántott hagyma a burgonya és a hús mellé.. Ha bő mártással készül pld. vadas vagy tejszínes -fokhagymás,-mustáros,-zöld fűszeres,stb. mártással akkor általában zsemlegombócot készítek mellé.Ez is elég egyszerű. Amíg nem készítettem, tartottam tőle. Aztán kipróbáltam és nem egy ördöngösség. Készítesz egy nokedli tésztát és apróra vágott, pirított zsemle vagy kenyér kockákat keversz bele. Egy kicsit sűrűbbnek kell lennie a masszának, hogy formázható legyen. Forró sós vízben kifőzöd, egy kicsit tovább, mint a nokedlit. Ha nagyon lusta vagyok, akkor egy főtt tészta is meg teszi, pld, makaróni,spagetti.
katalinkohut 2017.10.28. 08:25 (#10)
Köszönöm, drága Éva, megpróbáom karácsony vilia estére elkészíteni, magamnak lehet, hogy sok is két szelet, ha annyit kérek. Nagyon finom lehet!
1 2 
Facebook komment
További címkék
mártásokat eddig, mártások könnyen, olyan rántás, enyhén megfuttatott, szívesen, remélem, ízleni, köszi, szeretettel azért kérek, gyökérnek készíthetsz gyakran, habverővel tartottam szépen, fokhagymát vajjal, főzőcskézést tanulom, készen elkészített, frissen öntöd, fránya zellert, vagyok fűszeres,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.