Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Töltött káposzta benne van a top 5-ben?
Ki, milyen recept szerint készíti?
Gasztronómia (étel, ital)Receptek
A kérdést írta: wheels ( 2016.02.25. 10:18 )
Válaszok száma: 17
Címkék: káposzta, töltött, benne, ben, készíti, szerint, recept, milyen,
1 2 
Válaszok Új válasz
lilagondolatok 2016.03.06. 21:32 (#17)
A kunsági töltött káposzta nekem top 5-ös!
wheels 2016.02.26. 11:36 (#16)
Igen Botka Éva
köszi már világossá válik, hogy a szabolcsi a paradicsomos.
De ettem még valamikor szfehérvár mellett az erdőben egy lagziban kis gombócos töltött kápit kis puha káposztalevélbe csavarva és egész minimális káposztával kísérőként. De a gombóc az nagyon.....nagyon ...rendben volt.


Köszi Tailor, ez jól esett és fel fogom használni.
Köszönöm!
tailor 2016.02.26. 10:46 (#15)
Most leírom nektek az igazi szabolcsi töltött káposzta receptjét. Az a baj, hogy már itt Szabolcsban is igen kevesen ismerik, mert úri világ lett.
A húst a töltött káposztába sohase daráljuk, helyette igen kicsi apró kockákra vágjuk. Ezt a húst utána fel kell sütni a következő képen. Megpucolunk két-három fej közepes hagymát, apró kockákra vágjuk és zsír és olaj egy-egy arányú keverékébe rakjuk bele. A hagymát üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a húst. Amikor a hús már kiengedte a levét fűszerezzük, borssal és delikáttal, és hozzáadunk még egy édes paprikát amit szintén apró kockákra vágtunk. Zsírjára lesütjük az egészet, majd belerakjuk a pirospaprikát. Amikor egy kicsit hűlt összekeverjük a rizsával. A bunda amibe belerakjuk az igen változatos lehet, mert a szabolcsiak ebbe igen kreatívak. Ezek alapján lehet édes vagy savanyú káposzta levele, tormalevél, nekem ez a kedvencem, de ínséges időben a szőlőlevelet is használták.
Miután szépen megtöltöttük a leveleket és egyenként beleraktuk a fazékba, akkor paradicsom levét öntünk rá. 4 literes edénybe fél liter paradicsom levét szoktuk önteni és egy kis vizet és sót. Na így készül az igazi szabolcsi töltött káposzta. A darált hússal készült káposztának nem olyan az íze, mint annak amit leírtam. Sokkal gazdagabb és ízletesebb úgy a káposzta, ahogy leírtam.
Van aki szereti elkészíteni füstölt hússal vagy kolbásszal, de én úgy nem szeretem. Nekem az egyszerűbb a jobb.
botka_eva 2016.02.26. 08:23 (#14)
wheels! Egyszer vittem a munkahelyemre töltött káposztát és megkínáltam a kolléganőmet.Nagyon ízlett neki. Közölte,hogy a jövőhéten,majd ő főz szabolcsi töltött káposztát és hoz nekem. Mivel nem tudtam,hogy a szabolcsi töltött káposzta paradicsomos,nagyon csalódott voltam,mert elképzeltem magamban a finom finom savanyú káposzta ízét.Ezzel szemben: Édes káposzta levelébe volt belecsavarva a töltelék és paradicsomos szószban volt tálalva.Nem volt rossz,de sosem készítettem, mert annyira nem kedveltem meg. Ízlések és pofonok. Jobban szeretem a csülkös, de legalább füstölt húsos,savanyú káposztás változatot.
decotext 2016.02.26. 07:56 (#13)
Kedves Wheels!

"Na, de... a német még szegényesebb Nem?"

Hát persze! Söt néhány afrikai vagy pl. sok benszülött "élemezése" meg szegényesebb mert a maniókán kivül legfeljebb kukoricát esznek miközben valami húst évente 2x.... Nem is erröl van szó, hanem arról, hogy nem kell a magyar konyhától elájulni! Nem irtam, hogy rosssz a konyhánk, csak azt, hogy szegényes! Mi pontosan ezért járunk éttermekbe, mert igy változatosan ehetünk, minden különleges elökészités nélkül!
wheels 2016.02.26. 06:53 (#12)
Deco, ha leülsz egy indai ember mellé, csakúgy árad belőle a curry szag.
Párolog a bőrükből, a árad gyomrukból.
Azért folyamatosan enni a gazdag fűszervilágból......
Ettől függetlenül a magyar konyha szerintem elég változatos a maga "szegényes" fűszereivel együtt. Na de... a német még szegényesebb
Nem?
Nálunk igen széles az ehető fogások választéka egy jó étterem palettáján.
Értem ez alatt azt, ahol vannak hagyományos magyar ételek a főzelékektől a töltött káposztáig.
Nem is az ételeink eredete számít, hanem a felhasznált alapanyagok gazdag skálájának.
Én mindenféle nemzetiség ételeit elkészítettem már, illetve szoktam enni.
Tény, hogy a japán konyha különleges ízei igen gazdag fűszervilágot mutatnak be, de attól még a hazai fűszerezés bőven megállja a helyét.
Érdemes jobban megismerni a magyar konyhát.
Én nem tudom a statisztikákat, de a 10 magyar elterjedt fűszertől én biztosan többel ismerkedtem már meg életem folyamán.


Sajnálom, hogy nem "hozott" senki receptet. Tudom, ha kell, akkor a net tele van vele.
Én ettem már olyan töltött káposztát is amely nagyon kevés lével van és paradicsomot is használnak fel benne. Állítólag a szabolcsi nagyon finom. Nem tudom, melyik az.
Nálunk otthon régen leginkább a füstölt csülkös volt a "divat". Fokhagymásan, majorannával ízesített sertéshús gombócokkal és kis tejfölös habarással.
Csak tudnám, hogy még hány szót nem ismer a helyesírás program
A majoranna neki piros. Gondolom így jó lenne: Major Anna. Mondom.....

decotext 2016.02.25. 22:41 (#11)
A magyar konyha szegényes!
Durván 114 füszert használunk, de ezek közül szinte kivétel nélkül talán ha 10 legismertebb terjedt el Magyarországon. A fő fűszer a bors, a paprika, a kömény és még néhány.... A só nem fűszer, hanem ásvány! https://hu.wikipedia.org/...st%C3%A1 ja

Szembern az indiai sokezer és a távolkeleti (thai) sok ezer füszerrel
szemben a magyar konyha fantáziamentes és unlamas!
fboka 2016.02.25. 22:34 (#10)
Én nem tudok Top 5 -ben gondolkodni.
Talán, Top 20-ban. De abban bent van.
foxworkinspace 2016.02.25. 19:58 (#9)
Nálam az UTOLSÓ 50-ben van benne — legfeljebb... Általában nem csípem a káposztás ételeket; talán csak a savanyú káposzta az, amit szívesebben fogyasztok...
piktorka2 2016.02.25. 19:38 (#8)
Venil!
Igen, próbáltam, de a füstölt kolbásszal jobban ízlik.
1 2 
Facebook komment
További címkék
kunsági töltött, igazi szabolcsi, töltött káposztába, húst utána, kunsági, töltött, káposzta, nekem, szabolcsiak delikáttal szintén, fogom évente belecsavarva, szerek fokhagymásan közölte, mellé kevesen, ehető káposztával, gondolkodni gombóc, együtt töltött, csülkös fantáziamentes, rendben világ,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.