Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
A brokkolit meddig kell főzni, hogy pont jó legyen köretnek?
Még ropogjon és ne legyen szét főzve
Gasztronómia (étel, ital)Főzés
A kérdést írta: biga26 ( 2018.02.12. 17:15 )
Válaszok száma: 15
Címkék: brokkolit, köretnek, meddig, legyen, ropogjon, legyen, főzve,
1 2 
Válaszok Új válasz
decotext 2018.02.13. 20:02 (#15)
Kedves Katalin! #14

Nos a kina kaját mi sem esszük, mert nem tudjuk, hogy mi van benne!
A tahiföldit viszont igen. 3x is voltunk már ott s előttünk készült
a friss kaja! (Nézd meg a képeket)
Az ausztrál húsok tenyészetből vannak, s nem vadászat eredménye!
Itthon sem eszem vadászati terméket mert elítélem a vdászatot!*

*A vádászok mindig azzal érvelnek hogy a vadat egyensúlyba kell tartani!
Ki pusztitotta azomban el Európában a hiuzt, a pumát, a farkast és a medvéket?
A vadászok! Hm! Akkor, hogy is van ez az egyensúllyal???

Mélyhűtött vaddisznót, szarvast és nyulat
kapni. Ezek tenyészetből vannak! A wok
szerintem szuper, és sok a zöldség az ilyen
kajában, de azért a frissel mi csinnyán bánunk
s inkább ellenőrzött mirelit! A peszticidek nem
alszanak.... S egy egy termelőnek tök mindegy
hogy mit eszel!
katalinkohut 2018.02.13. 18:30 (#14)
Kedves Detotext, én a kérdezőnek ajánlottam olyan párolót, mely garantálja, hogy egészben marad a ropogós zöldség, két fajtát, egy személyre és többre.

Én nem enném meg a kínai kaját, sem a vadállatok, madarak húsát, nem azért vannak, hogy megegyék őket, védett állatok szerintem, legalábbis elméletben, úgy látszik, gyakorlatban másképp működik még mindig, hiszen Kína is lenyúzza a szívvel érző ember barátait, a kutyákat. Ez mindig visszamutat arra a kérdésemre, amivel kezdtem pár hónapja, hogy senki sincs a világ felett, aki védelmezné a tiszta embereket, állatokat, természetet, valamennyien áldozatok.

Ha a világon a leggazdagabb lennék, sem ennék meg vágójószágokon kívül másféle húst. Már gyerekkoromban sem tudtam a lókolbászt, tiltakoztam ellene. A zöldség nagyon egészséges, még a húslevest is telepakolom, hogy legyen mit enni köretnek a főtt húshoz és töltelékhez. Nem tagadom, hogy vannak erősebb fizikumúak, akik a tömény hústól és tésztától, piától sem lesznek betegek, de egy tiszta embert minden méreganyag beteggé teszi, innen lehet felismerni őket. De mint írtam, én a kérdésre ajánlottam két eszközt, Te ajánlottad elméletben a wokkot, itt álljunk meg!
decotext 2018.02.13. 16:35 (#13)
Kedves Katalin! #11 / #12

Valószínű, hogy nem az jött át aminek át kellett volna jönnie! Nagyapám 92 évesen
"ment el", imádta világ életében a húsokat, a töltöttkáposztát, a kolbászokat, a
disznótorost sőt a szalonnát friss paraszthenyérrel és hagymával.... stb. Én mint
unoka sokat lakmároztam vele, de még gyermekkoromban meghalt! ja s súltkeszeget
is szerette s ezt szálkástól ette ha jól át volt sütve! Anyukám most
83. éves, köszöni szépen jól van, s mindent ami káros a TV szerint
azt tömi magába és sajnos nagyon dohányzik is!

Mi a nejemmel imádjuk pl. a keleti (indiai, thai és egyéb) konyhát, de ugyan
úgy megesszük a vadat, a sertéshúst vagy pl. a marhát is! Én speciel imádom
a vadhúst, de ettem már kengurut, struccot, s más Ausztrál és újzélandi
húsfajtát is, de nem vetem meg a zöldséget, noha a paradicsomot nyersen
nem eszem meg, mert olyan ize van mint a rothadt akárminek! (Szerintem).

Az ilyen párló és hasonló "csodakütyüket" soha nem vesszük meg
mert egyrészt nagyon időigényes ebben főzni, másrészt nem olcsóbb ha
étteremben eszünk hasonlót! (Igaz mi nem törkeszünk soha az "olcsó"
cuccokra mert magunktól soha semmit nem sajnálunk!)
Kinek takarékoskodjak és főleg minek?

A fözelékeket én is szeretem, de ezzel a csodaszerkentyűvel ilyeneket
nem lehet csinálni! Akkor meg minek?? Mire belevágod, s megpuhitod
addigra mi már végeztük a kajával, arról nem is beszélve, hogy nem a
legtakarékosabb energia szempontjából, s amit a zöldség áron "beveszel"
azt a pároláskor kidobod, mert nem kevés áramot fogyszt az ilyen!
800 W-tól... 1,6 KW-ig (1600W) van minden, csak vedd!

Csak úgy, hogy értsd:
2 napja a wokkal csináltam 15 perc alatt szuper
kaját teli zöldséggel és finom szárnyas hússal:
https://comps.canstockphoto.hu/...631823.jpg

Tizenöt perc alatt!! Ezt a párlókütyüvel soha nem
csinálod meg viszont a gyártónak volt egy jó napja!
A Pennyben meg vásároljon az akinek négy anyja van!
Bocs' de kitől akarod megtakarítani a dolgokat?
Magadtól veszed el, nem? Ez életcél? Kinek takarékoskodsz?
Ez csak egy bevett rossz szokás itthon! Az olcsót, a leárazottat
s kedvezményeset, stb. MINEK ÉS KINEK akarod megtakarítani
azt amiről azt hiszed, hogy olcsóbb?

Edd a legjobbat, s a legdrágábbat! Senki a világon
nem fogja megköszönni neked, hogy takarékoskodtál!



katalinkohut 2018.02.13. 15:58 (#12)
A Pennyben most a Curver zöldségpárolók olcsóbban megkaphatóak, pontokra féláron. Egy főnek elég, több főhöz kell a nagy pároló, hogy többféle zöldséget lehessen egyszerre puhítani.
katalinkohut 2018.02.13. 15:34 (#11)
Kedves Detotext! Nem agitállak, mert nem Te kérdezted! Ismerek egy régi történetet. Egy városi leány az általal soha nem ismert középkori világszerű életet folytatott faluba ment menyecskének. Megtanult főzni, gyerekei lettek, nekik egészségesen kellett étkezniük, ezért hetente étrendet állított össze, jó szervezéssel mindig elvégezte egyedül a nagybevásárlást, megvásárolta a hozzávalókat egyedül, mert a férje családjában mindez női munkának számított. Úgy tartották, hogy a férfi dolga a munka és utána a mulatás a kocsmában. Az volt az úr a házban, aki kiszolgáltatta magát teljesen minden téren. Az asszony verve jó, ez a másik jelszavuk volt, ezért a csodálatos fiatalasszonyt néha összetörte, amikor nagyon berúgott. Egyszer megkínálta az apósát zöldborsófőzelékkel. Erre ő azt felelte, hogy nem csodálom, ha a fiam p...-n rúgdos, ha zöldséget adsz neki enni. Ezt jelenti a felfoghatatlan sötétség a férfiformák fejében. Nem elég, hogy kiszolgáltatják, eltartatják magukat, még támadnak is, ha valami nem tetszik nekik.

Én sok zöldséget eszek. Ma például zöldbabfőzeléket főztem, sütöttem fánkot farsangra a lányoknak. Holnap a változatosság kedvéért paradicsomos káposztafőzelék lesz feltéttel, majd meglátom, milyennel. Nagyon szeretem a zöldségeket, mindenhez fogyasztom, reggelihez, vacsorához, ha mást nem, retket. Húsételhez uborkasalátát, almakompótot, vagyis mindenhez zöldséget és gyümölcsöt, de önálló köretként is húshoz, mert egyszerűen finom és egészséges.
decotext 2018.02.13. 11:35 (#10)
Kedves Katalin! #9

Nem vagyok kecske, hogy ennyi zöldet egyek!
Ezek legobban a gyátrónak használnak!
Különösen nyerö, hogy minden ugyan olyan szagú lesz!
katalinkohut 2018.02.12. 21:26 (#9)
Találtam mikró nélkülit, csak ennek ára van, de egyszer kell megvásárolni:

https://www.mall.hu/...DsQAvD_BwE
jn 2018.02.12. 21:13 (#8)
Mikró esetén én mondjuk nem írnék egészségről.
katalinkohut 2018.02.12. 21:09 (#7)
Ha azt akarod, hogy egészben maradjanak a brokkoli rózsák, meg ne főjjenek széjjel, vegyél mikrós, vagy másféle párolóedényt, melybe nem kell vaj és víz, például ilyet:

https://www.preciz.hu/...utobe.html

Ugyanezt az egészséges hatást el lehet érni mondjuk egy fazék forrásban lévő víz felé állított nem olvadó tálba tett brokkoli rózsákkal, csak ez sokáig tartana.
katalinkohut 2018.02.12. 19:38 (#6)
Köszönöm, drága Éva a szódabikarbóna ötletet.
1 2 
Facebook komment
További címkék
kina kaját, tahiföldit viszont, friss kaja, ausztrál húsok, kedves, katalin, kaját, esszük, gclid hiszed vadászati, dohányzik amiről csináltam, lókolbászt hiszed tartozekok, nekik megkínálta, elméletben szerintem, főztem lennék, sajnos apósát, vagyok agitállak, egyedül struccot,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.