Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Mindig a jól bevált, hagyományos receptek szerint főzöd az ételeket?
Mikor főzésről beszélgetünk, sokan felhördülnek, ha egyik-másik ételt nem a hagyományos, megszokott recept szerint készítem el, mondván, hogy "úgy nem jó"! Honnan a fenéből tudják, mikor meg sem kóstolták? Attól meg kimondottan a falnak megyek, ha némelyik étel elkészítését úgy állítják be, mintha nem is főzés, hanem valamilyen bonyolult NASA fejlesztés lenne.
Vannak saját találmányaim is. Nektek is van? Kíváncsian várom jobbnál jobb recepteket!

Gasztronómia (étel, ital)Főzés
A kérdést írta: xenos ( 2015.01.11. 12:09 )
Válaszok száma: 16
Címkék: hagyományos, ételeket, receptek, szerint, felhördülnek, elkészítését, beszélgetünk, találmányaim, hagyományos, kimondottan,
1 2 
Válaszok Új válasz
kormilla 2015.01.25. 11:37 (#16)
Kedves Gyöngyibur!
Köszönöm szépen.
piktorka2 2015.01.25. 11:29 (#15)
Gyongyibur! Egyszer jó lenne a rántott palacsintát kicserélni olyan pudingos gezemicére. Azt nagyon szeretném. Fini lehet.
#12 
gyongyibur 2015.01.25. 11:02 (#14)
Szia Kormilla!
1 liter tejhez 3 csomag pudingot keverek, hagyom kihűlni a piskótán és utána öntöm le főzött csoki krémmel, miután az is megdermedt, szeletelhető.
A pudingba nem főzőm bele a mandulaaromát, hanem azt a kész pudinghoz keverem.
Kb: fél kisüvegnyit.
kormilla 2015.01.25. 10:55 (#13)
Szia Gyöngyike!
A zöld krémes piskótát elkészítettem, de nem egészen az lett, amiről írtál (nem találom, hogy melyik cím alatt írtad, ezért itt kérdezem). A puding és a csokoládékrém összefolyt.
Írnál arról, hogy az 1 l tejhez mennyi pudingport használsz, és milyen csokoládékrémet teszel rá, no meg mikor teszed rá?
piktorka2 2015.01.12. 11:04 (#12)
Nekem van egy saját kreálmányom, a rántott palacsinta.
Megsütöd a palacsintát a hagyományos módon.
készítesz egy adag svéd-gombát. ( aki gyorsabban akarja csinálni, lehet hidegkonyhai termékként kapni) Én magam készítem.
Egy kis fej apróra vágott hagyma üvegesre pirítva.
ebbe beleteszem a felkockázott csiperkegombát és megpárolom. mikor a levét elfőtte, megpuhult megfűszerezem kakukkfűvel oregánóval, sózom majd egy kis sűrített paradicsomot, 2-3 deci paradicsom ivólevet. és 2-3 evőkanálnyi ketchup -őt teszek hozzá. Addig főzöm, míg elveszti a levét és sűrű, krémes lesz.
egy palacsintára teszek egy szelet gépsonkát, és a sonkára kb. egy nagykanál svéd-gombát. A palacsinta két szélét behajtom a sonkára, majd feltekerem. Mikor mind kész, akkor mint a húst szokták, bepanírozom. Bő olajban magas hőfokon gyorsan megsütöm. 1-2 perc után megforgatom, és a másik oldalát is aranybarnára sütöm. Mirelit zöldbabot, zöldborsót, kukoricát, vagy mexikói keveréket megdinsztelve kevés vegetával, készítem a köretet. Mellé rizs még a köret.
Ha legközelebb készítek, akkor felteszem a képeket róla, mint karácsonykor az Esperesről. Nagyon finom ízkombináció a svéd-gombával.
bari- 2015.01.12. 02:25 (#11)
Kedves Decotext!

Ilyet se hallottam még! A romlott tejből készült dolgokat mindenki szeretni szokta.
A tejföl, kefír, túró olyan formában romlott, hogy még ehető. Sőt, jót is tesz a szervezetnek, az emésztőrendszernek.
A Kaukázus vidékén is azért élnek meg sokan magas kort állítólag, mert sok romlott tejből készült dolgot fogyasztanak.

A sajt már más kategória. Azért nem rajongok én sem. De a sajtoknak már szaga van, nem csoda, hogy nem mindenki gyomra veszi be. Az már tényleg romlott cucc.
De a túró, joghurt még nem szaglik, ezek még ehetők.
decotext 2015.01.11. 23:13 (#10)
Kedves Bari!
A túroscsuszában nálunk meg a túró marad ki!
Semmilyen romlott tejből készült eledelt nem eszünk!
bari- 2015.01.11. 21:12 (#9)
A fokhagymát sem bírom.
Levesekbe is sokszor kéne tenni ilyet elvileg, a hagyományos recept szerint.
Én ugyan nem teszem tönkre vele a kaját.
bari- 2015.01.11. 21:10 (#8)
Nem éppen. Nem vagyok jó barátságban a szalonnával. Csak elrontja az ételek ízét véleményem szerint. Amibe elvileg kéne, mindenből kihagyom.
Például hirtelen a túrós csusza jut eszembe, ebbe is kéne felkockázott pirított szalonna, vagy szalonnapörc a tetejére, vagy tán mindkettő. Eszem ágában sincs beletenni.
lenke1964 2015.01.11. 18:59 (#7)
Én gyakran újítok. Abból csinűlok valamit, ami van itthon. Egészen jó dolgok sülnek-főnek ki belőle.
1 2 
Facebook komment
További címkék
rántott palacsintát, kész pudinghoz, zöld krémes, csokoládékrém összefolyt, kedves, gyöngyibur, köszönöm, szépen, szaga akkor szalonnapörc, szerint teszel gezemicére, karácsonykor akkor szélét, krémes csokoládékrém, megfűszerezem szeretni, zöldborsót szerint, mennyi csokoládékrémet, képeket kedves, készült hidegkonyhai,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.