Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogy kell olcsó rizsből jó rizst főzni?
Még sosem sikerült normál legolcsóbb b rizsből pergős párolt rizst főznöm. Van aki tud ilyen titkot? Persze perboiled és dobozos rizsből én is tudok, de a simából is lehet?
Gasztronómia (étel, ital)Főzés
A kérdést írta: heade ( 2011.05.16. 06:33 )
Válaszok száma: 7
Címkék: rizsből, rizst, főzni, olcsó, legolcsóbb, perboiled, sikerült, dobozos, rizsből, simából,
Válaszok Új válasz
cathy222 2011.05.16. 14:33 (#7)
A rizst nem csak megmossuk, hanem be is áztatjuk min. fél órára. Aztán nem zsírt, nem olajat, hanem vajat vagy maximum margarint (kocka magarinból) olvasztunk fel, olyan 2 dekányit. A rizst leszűrjük, rádobjuk a margarinra, kevergetjük, amíg fehéredni kezd. Ekkor nyakon öntjük dupla mennyiségű vízzel, ha lehet, forró vízzel, sózzuk, felforraljuk, és fedő nélkül lassú tűzön főzzük, amíg el nem kezd 'szötyögni', vagyis amikor a vízet jól magába szívta. Ekkor lefedjük, pár percig még a gyenge tűzön hagyjuk. Aztán eloltjuk a gázt, az edényt konyharuhával lefedjük 10 percre. Ezután megemeljük a fedőt, rádobunk még 2 dekányi vajat vagy margarint, és visszafedjük. Tálalás előtt összekeverjük.

Ez így magában is finom, de ízesíthetjük hagymával, petrezselyem zölddel, aki szereti, só helyett használhat vegetát.

Fedő nékül azért kell az elején, hogy ne fusson ki. Vajjal a legtutibb, mindegy, milyen a rizs.
tarnics 2011.05.16. 09:45 (#6)
A katalintom válasza a jó! Próbáld ki, mert így a legfinomabb!
katalintom 2011.05.16. 08:38 (#5)
Kedves heade! Próbáld ki az én receptemet is, nekem ez vált be.
Megmosom a rizst 2 vízben is, majd olajon megpirítom egy kis apróra vágott hagymával. Felöntöm dupla mennyiségű vízzel, ízesítem, közepes lángon fedővel letakarva fől magának kb. 15-20 percig, kevergetni nem szabad, csak rázogatni, hogy egyenletesen főjenek a rizsszemek.

heade 2011.05.16. 08:25 (#4)
Köszönöm, én voltam a kérdező, bocsánat, hogy csak egyet jelölhettem helyesnek, ez olyan igazságtalanság. Mindkét módszert ki fogom próbálni, de még várok egy olyat, ahol minden pontos súlyra, dl-re, percre van írva. Mert egyszer találtam egy pontos receptet tarhonyára és a tarhonyám azóta mindig tökéletes. A jénais módszer mikróban tényleg jó, de ott sem mindig tudom mennyi rizst mennyi vízzel hány percig, csak véletlenül néha eltalálom.
csitti01 2011.05.16. 08:07 (#3)
Én hasonlóan készítem, mint -dnemethk-,de nem pergelem meg,hanem mosás után a forró vízbe teszem, +1ek. olaj,só, fél fej hagyma, 1 szelet paprika,vagy csak a csumája, mikor megpuhult szűröm, csepegtetem, olajozott serpenyőbe melegítem zöldpetrezselyemmel ízesítem."B" rízsből, forrás közben 12-15 perc alatt puha-kóstolni kell.Ez soha nem ragadhat össze.
dnemethk 2011.05.16. 07:30 (#2)
Vacak rizsből ne várj csodát.
De van egy titok. Próbáld ki.
Őszintén megmondom,nem rossz,de én inkább minőségibb rizzsel dolgozom,
s a magyar módszerrel.

Kínai "barátnőm" sokmindenre megtanított.
Nekik szentségtörésnek számít az amit mi a rizzsel művelünk.

Szóval: Mosd meg és csepegtesd le azt a "B"-s rizst.
Kevés olajon pirítsd addig míg szépen kifehéredik.(nem üveges. FEHÉR)
Közben egy nagyobb edényben forralj vizet.(4x-5x annyit mint a rizs)
Amikor zubogva forr dobd bele a pirított rizst és csak néha megkeverve főzd puhára.
Szűrd,öblítsd s kész a pergő rizsed.
solyomvarisoma 2011.05.16. 06:46 (#1)
Hát én vettem magamnak egy olyan csuda tupperware rizsfőzőt, 800 watton 14 perc és teljesen jó. De ezt a jénaiba is meg lehet tenni mikróba.
Facebook komment
További címkék
rizst leszűrjük, gyenge tűzön, edényt konyharuhával, katalintom válasza, rizst, megmossuk, hanem, áztatjuk, magába szóval egyet, mindig módszert annyit, tűzön kevés forrás, vagyis teszem, dolgozom szereti, megemeljük főzzük, margarint zsírt, megkeverve mennyi, nyakon magának,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.