Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
piktorka2 |
2015.12.20. 08:50 (#16) |
|
|
Pintyusz!
Én is a töltelék főzésére gyanakszom.
Majd kipróbálom főzés nélkül. Ha sikerült, beszámolok róla. |
|
jn |
2015.12.20. 08:03 (#15) |
|
|
(#7) "a jégzsinórt eltávolítod (ez az a meztelen csigára emlékeztető képződmény, ami a sárgáját és a fehérjét összeköti)" Más néven kakasondó. |
|
pintyusz |
2015.12.20. 07:36 (#14) |
|
|
A töltelék nedvességtartalma miatt reped meg. Ha nem főzöd a mákot., akkor nem reped meg.
Kenjed meg a kinyújtott tésztát vagy tojással, vagy valamilyen lekvárral, s úgy rá a cukrozott főzetlen darált mákot! Mindenképpen tanácsos feltekerés után, sütés előtt kötőtűvel megszurkálni a tésztát a töltelékig, hogy a gőz távozni tudjon! A sütés hőmérsékletére is ügyelni kell! |
|
|
hatarvadasz |
2015.12.17. 14:39 (#13) |
|
|
Szerintem a tésztája a meleg hatására még dagad, viszont a külső köpeny
nem tágul olyan mértékben mint ahogyan a tészta bővül így repedezetté válik
kérges lesz.
Ráadásul így a porcukor nem potyog le róla olyan könnyen a fényes sült mázáról.
Hallottam olyant, hogy cukros vízzel kenő tollal kenik meg hogy a külső máz
finoman legyen repedezett, és barnább is legyen.
|
|
piktorka2 |
2015.12.16. 19:41 (#12) |
|
|
Összegzem, és ha elkészült, és nem szégyenlem, akkor bemutatom. |
|
venil |
2015.12.16. 13:42 (#11) |
|
|
Nem nagyon magas hőfokon sütöd? Előfordulhat, hogy ezért repedezik. |
|
tailor |
2015.12.16. 12:17 (#10) |
|
|
Kedves Piktorka2!
Lehet az is okozza ezt a jelenséget, hogy túl meleg a sütő.
A kelt vagy vajas tésztákat olyan 180°C szabad csak sütni. Ha melegebb a sütő, akkor a gőz nagy erővel távozik a tésztából, nem szép lassan és ilyenkor megreped a tészta.
Ha nincs hőfokszabályzód, mert olyan a gáz sütöd, akkor várd meg míg felmelegszik a sütő, vedd takarékra és várj még vagy 10 percet mielőtt berakod a tésztát sütni. |
|
decotext |
2015.12.16. 08:35 (#9) |
|
|
Kedves Piktorka! #4
Ez a pékség egy maszek, s faluról kapja a finom cuccokat!
Olyan mintha nagyanyám sütötte volna, s ö tudott sütni hidd el!
Egyszer megkostolnád, küldenéd mindig!
Semmi gond vele. Minden benne van és nem kell vele szöszmötölni! |
|
kessler |
2015.12.16. 08:02 (#8) |
|
|
Kedves 7#!
Elfelejtetted leírni, hogy finomszálú tojásecsetet kell használni a kenéshez.
Szégyelld magad kétkapura kessler!
|
|
kessler |
2015.12.16. 07:56 (#7) |
|
|
Kedves piktorka2!
Egy jó tanács, hidd el, működni fog. Bejglinként +1 tojásba és kb. 20 percbe kerül. A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztod, a jégzsinórt eltávolítod (ez az a meztelen csigára emlékeztető képződmény, ami a sárgáját és a fehérjét összeköti), a fehérje felével lekened a feltekert és már tepsiben levő bejglit, hagyod pár percig, hogy beigya a tészta. Ezután a felkevert sárgájával lekened, addig hagyod száradni, míg már nem lesz tapintásra ragacsos a felület, ezután rákened a maradék fehérjét. Ekkor megszúrkálod villával, hogy a gőz szabadon távozhasson, ezzel megakadályozod a repedést, a tojásbevonattal megakadályozod, hogy a tészta dagadni és emiatt újfent repedni tudjon, nem mellesleg pedig szép, márványos kinézetű, de könnyen vágható süteményt kapsz jutalmul. (A sütőbe vizet tenni csak égetett tésztáknál kell, mint pl. képviselőfánk.) Ezt az apró trükköt még a vendéglátói suliban tanultam cukrászgyakorlaton, de szakács gyakorlaton is ezt használtuk, pl. a Wellington steak készítésekor, illetve különböző cipóban sült ételeknél. |
|
|
|
|
töltelék főzésére, jégzsinórt eltávolítod, fehérjét összeköti, töltelék nedvességtartalma, pintyusz, töltelék, főzésére, gyanakszom, süteményt nagyon ekkor, hatására cipóban mákot, piktorka leírni pedig, trükköt finom, melegebb hőfokon, felkevert megkostolnád, kakasondó néven, tollal feltekert, olyant vizet,
|
|
|
|