Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
luxy |
2014.12.14. 18:02 (#8) |
|
|
sós fakanál |
|
lilagondolatok |
2014.12.14. 14:44 (#7) |
|
|
piktorka2!!! Én ugyanígy csinálom a sajtusrúd tésztáját, és a tetejére sajtot szórok! |
|
piktorka2 |
2014.12.14. 13:17 (#6) |
|
|
25 dkg Ráma margarin
25 dkg túró,( lehet juhtúró is)
25 dkg finom liszt
egy csipet só
A lisztet a margarinnal, túróval összegyúrni.
2-3 órát a hűtőben állni hagyni (Én egy éjjelre beteszem a hűtőbe)
Másnap egy hüvejkújnyira kinyújtani és egy kis pálinkáspohár nagyságú szaggatóval kis pogácsákat csinálsz. A tetejét egy késsel 2-3 csíkban megütögeted, hogy legyen mintája.
Sütőlapra, vagy sütőpapírra teszed, és a tetejét megkened tojással.
A sütőbe kb. 20 percig aranysárgára sütöd.
Miután kiveszed, azonnal a tetejét még forrón, enyhén megsózod.
Nagyon gyors, nagyon finom, és két adagot is pillanatok alatt benyomnak az unokáim. Igaz egyszer azt mondták a nejemnek az unokák, hogy mama, ezt a tálat ugyan így rántott hússal is megtölthetnéd. Megtörtént, de azt is eltüntették még ebéd előtt. |
|
gyongyibur |
2014.12.14. 12:54 (#5) |
|
|
Általában azok a sütik, amikbe nem teszel sem élesztőt, sem sütőport, azok formatartók.
Nem dőlnek nem deformálódnak sütés közben, hiszen nincs bennük hajtó anyag.
Kivételek ez alól a folyékony tésztájúak, de természetesen azok is megtartják a sütőedény formáját.
|
|
ibicimama |
2014.12.14. 12:38 (#4) |
|
|
Igen. Nagyon finom és dekoratív. Csavart sajtos.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg Ráma, 2 tojás ,egy kis pohár tejföl, csapott teáskanál szárított élesztő,20 dkg sajt /amit szerettek/ ,só, bors, paprika.
Elmorzsoljuk a lisztet a Rámával ,hozzáadjuk az egyik tojást, 5 dkg reszelt sajtot, a tejfölt az élesztőt. Sózzuk ,borsozzuk, összegyúrjuk és egy órára a hűtőbe tesszük.
Kinyújtjuk fél centi vastagra, megkenjük a másik felvert tojással, megszórjuk sóval ,borssal, pirospaprikával reszelt sajttal. Sodrófával még nyújtunk egyet rajta ,hogy beleragadjanak a fűszerek. Vékony rudakat vágunk, majd ezeket megcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben és szép aranysárgára sütjük.
Sokáig eláll és nagyon finom. |
|
pola64 |
2014.12.14. 12:23 (#3) |
|
|
most látom sósat kértél |
|
lilagondolatok |
2014.12.14. 11:39 (#1) |
|
|
Igen! Egyszerű is, és sokáig eláll! Sikered lesz vele, ha nem égeted el!
Hozzávalók :
35 dkg liszt
1 ráma margarin
1 pohár tejföl
30 dkg késsel darabolt dió
só
1 tojás
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, utána a tejföllel, sóval, jól összegyúrjuk. Megkóstoljuk, hogy elég sós e /mert a dió miatt sótlan lehet a végén és akkor íztelen/. Utána 1 éjszakát pihentetjük.
Másnap kinyújtjuk keksz vékonyságúra, és tojással megkenjük, majd bőven megszórjuk darabos dióval. Én gyengén még rámegyek a nyújtófával egy kicsit, hogy le ne potyogjon a dió!
Keksz alakúra vágjuk, és előmelegített sütőben lassú tűznél sütjük, mert a vékony tészta és a dió rajta könnyen megéghet. Gyorsan megsül, ezért figyelni kell.
Én két tepsit használok ilyenkor, míg az egyik sül, a másikat pakolom. Kicsi helyet hagyni kell, hogy össze ne érjenek.
Meglátod, hogy milyen finom! Valószinűleg úgy keletkezett ez a süti, hogy a szórakozott háziasszony cukor helyett sót tett a tésztába, és sikere lett vele!!!! |
|
|
|
|
sajtusrúd tésztáját, tetejére sajtot, hűtőben állni, éjjelre beteszem, fakanál, piktorka, ugyanígy, csinálom, tejföllel kivételek sütöd, tésztáját csinálsz megszórjuk, sütőlapra hüvejkújnyira megkenjük, kiveszed nagyon, lisztet tetejére, megtölthetnéd felvert, vékonyságúra lassú, darabolt másik, megéghet tepsit,
|
|
|
|