Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Tudnátok ajánlani olyan sós sütit, ami sütés után ugyanakkora marad?

Gasztronómia (étel, ital)Sütés
A kérdést írta: lulus ( 2014.12.14. 10:22 )
Válaszok száma: 8
Címkék: ugyanakkora, tudnátok, ajánlani, marad,
Válaszok Új válasz
luxy 2014.12.14. 18:02 (#8)
sós fakanál
lilagondolatok 2014.12.14. 14:44 (#7)
piktorka2!!! Én ugyanígy csinálom a sajtusrúd tésztáját, és a tetejére sajtot szórok!
piktorka2 2014.12.14. 13:17 (#6)
25 dkg Ráma margarin
25 dkg túró,( lehet juhtúró is)
25 dkg finom liszt
egy csipet só
A lisztet a margarinnal, túróval összegyúrni.
2-3 órát a hűtőben állni hagyni (Én egy éjjelre beteszem a hűtőbe)
Másnap egy hüvejkújnyira kinyújtani és egy kis pálinkáspohár nagyságú szaggatóval kis pogácsákat csinálsz. A tetejét egy késsel 2-3 csíkban megütögeted, hogy legyen mintája.
Sütőlapra, vagy sütőpapírra teszed, és a tetejét megkened tojással.
A sütőbe kb. 20 percig aranysárgára sütöd.
Miután kiveszed, azonnal a tetejét még forrón, enyhén megsózod.
Nagyon gyors, nagyon finom, és két adagot is pillanatok alatt benyomnak az unokáim. Igaz egyszer azt mondták a nejemnek az unokák, hogy mama, ezt a tálat ugyan így rántott hússal is megtölthetnéd. Megtörtént, de azt is eltüntették még ebéd előtt.
gyongyibur 2014.12.14. 12:54 (#5)
Általában azok a sütik, amikbe nem teszel sem élesztőt, sem sütőport, azok formatartók.
Nem dőlnek nem deformálódnak sütés közben, hiszen nincs bennük hajtó anyag.

Kivételek ez alól a folyékony tésztájúak, de természetesen azok is megtartják a sütőedény formáját.

ibicimama 2014.12.14. 12:38 (#4)
Igen. Nagyon finom és dekoratív. Csavart sajtos.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg Ráma, 2 tojás ,egy kis pohár tejföl, csapott teáskanál szárított élesztő,20 dkg sajt /amit szerettek/ ,só, bors, paprika.
Elmorzsoljuk a lisztet a Rámával ,hozzáadjuk az egyik tojást, 5 dkg reszelt sajtot, a tejfölt az élesztőt. Sózzuk ,borsozzuk, összegyúrjuk és egy órára a hűtőbe tesszük.
Kinyújtjuk fél centi vastagra, megkenjük a másik felvert tojással, megszórjuk sóval ,borssal, pirospaprikával reszelt sajttal. Sodrófával még nyújtunk egyet rajta ,hogy beleragadjanak a fűszerek. Vékony rudakat vágunk, majd ezeket megcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben és szép aranysárgára sütjük.
Sokáig eláll és nagyon finom.
pola64 2014.12.14. 12:23 (#3)
most látom sósat kértél
pola64 2014.12.14. 12:07 (#2)
Nézd csak meg ezt, isteni finom és sütni sem kell. Nem tudsz annyit csinálni, hogy elég legyen


http://receptneked.hu/...es-nelkul/
lilagondolatok 2014.12.14. 11:39 (#1)
Igen! Egyszerű is, és sokáig eláll! Sikered lesz vele, ha nem égeted el!

Hozzávalók :
35 dkg liszt
1 ráma margarin
1 pohár tejföl
30 dkg késsel darabolt dió

1 tojás

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, utána a tejföllel, sóval, jól összegyúrjuk. Megkóstoljuk, hogy elég sós e /mert a dió miatt sótlan lehet a végén és akkor íztelen/. Utána 1 éjszakát pihentetjük.
Másnap kinyújtjuk keksz vékonyságúra, és tojással megkenjük, majd bőven megszórjuk darabos dióval. Én gyengén még rámegyek a nyújtófával egy kicsit, hogy le ne potyogjon a dió!
Keksz alakúra vágjuk, és előmelegített sütőben lassú tűznél sütjük, mert a vékony tészta és a dió rajta könnyen megéghet. Gyorsan megsül, ezért figyelni kell.
Én két tepsit használok ilyenkor, míg az egyik sül, a másikat pakolom. Kicsi helyet hagyni kell, hogy össze ne érjenek.
Meglátod, hogy milyen finom! Valószinűleg úgy keletkezett ez a süti, hogy a szórakozott háziasszony cukor helyett sót tett a tésztába, és sikere lett vele!!!!
Facebook komment
További címkék
sajtusrúd tésztáját, tetejére sajtot, hűtőben állni, éjjelre beteszem, fakanál, piktorka, ugyanígy, csinálom, tejföllel kivételek sütöd, tésztáját csinálsz megszórjuk, sütőlapra hüvejkújnyira megkenjük, kiveszed nagyon, lisztet tetejére, megtölthetnéd felvert, vékonyságúra lassú, darabolt másik, megéghet tepsit,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.