Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Miért van előtérben a disznóhús a magyaroknál?

Gasztronómia (étel, ital)Nemzetek ételei,italai
A kérdést írta: konog ( 2014.08.24. 06:25 )
Válaszok száma: 23
Címkék: magyaroknál, disznóhús, előtérben, miért,
1 2 3 
Válaszok Új válasz
neftisz 2014.09.02. 08:33 (#23)
(#13)
A kannibálok tudnának mesélni ...
hatibacsi 2014.09.02. 08:29 (#22)
Mert egy jó kis disznóság mindig jól esik az ember fiának és lányának is.... "Disznókodnyiiii" nagyon kellemes....
tamara01 2014.09.02. 08:04 (#21)
A disznónak valóban szinte minden részét fel tudják használni az emberek, más négylábú állat a vágása után nem használható fel ilyen mértékben mint a disznó, ő a legkifizetődőbb a magyar ember számára. Egy jó körömpörkölt vagy kocsonya például? Satöbbi.... Pacalpörkölt a marhából készül, de disznósajt például van a disznó gyomrából is.....tehát párhuzamok vannak végülis...de a disznó a legkifizetődőbb.
luxy 2014.08.28. 00:15 (#20)
mangalica a válasz a kérdésedre. olvass utánna ki az.
piktorka2 2014.08.26. 18:41 (#19)
Jaj! Kicsoda. még nem vacsiztam, és ilyenekről beszélsz.
kicsoda57 2014.08.26. 16:42 (#18)
én amióta emlékszem, mindig volt disznónk az ólban, tyúk, kacsa, liba, kecske, bárány,
nyúl,galamb is, tehenünk nem volt, szomszédban volt.

bárcsak most is lenne ilyen lehetőségem.

a bárányhúst , kecskehúst nem szerettem, a faggyú miatt.
a tyúkból nem lehetett fasirtot csinálni, csak húslevest, csirkét kirántani. tojást adott.

kacsa zsirja finom, levese jó, rántani nem lehet.,
tollazata párnába igen . liba ugyan ez.

nyúlhús is finom nagyon, levesnek, pürköltnek,vadasnak, de fasirtnak, rántani nem jó.

galambot sokat főztünk levesnek.

ezek gyakori ételek voltak.

de a disznóvágás, évente kb. 1,2x létezett, pénztől függően.
a disznó minden része felhasználható.
lábától a feje búbjáig.

és finom a karaj és a comb húsa, sülve,főve,rántva,pörköltnek.
kocsonyának a csülök, köröm.
hurka,kolbász nagyon finom.
oldalas füstölve, juj de jó bablevesbe.

a legeslegjobban a disznó minden részét fel lehet használni, füstölve is.

Húsvétkor füstölt sonka a legszentebb étel a világon.
anélkül nem múlhat el az ünnep.




tothd 2014.08.26. 13:08 (#17)
#9 Cumini sector.
hatarvadasz 2014.08.24. 16:07 (#16)
Szerintem azért mert a letelepedés után a sertéstartás kifizetődőbb volt, és a
nagyobb barom állatok legeltetése már a művelt területek rovására ment volna.
Mivel a disznó szapora és gyors fejlődésű így a hústermelés is indokolta az
elterjedését.
geptop 2014.08.24. 15:36 (#15)
Csodálom, hogy a magyarellenesség még nem került elő!
(Voltak néhányan akik a " miben a legjobbak a magyarok " kérdést is kikérték maguknak. )
xenos 2014.08.24. 15:33 (#14)
Mert finom.
1 2 3 
Facebook komment
További címkék
kannibálok tudnának, ember fiának, disznónak valóban, vágása után, kannibálok, tudnának, mesélni, disznóság, kikérték emberek részét, néhányan karaj utánna, füstölt lehetőségem lehetőségem, kikérték satöbbi, gyakori sokat, disznósajt amióta, kérdésedre legjobbak, barom valóban, lehetőségem bárány,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.