Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Hűsítő italokból,mit igyunk? |
Bodzaszörp
Egy ötliteres üveget mossuk tisztára, rakjunk bele kb. 50-60 dkg kristálycukrot, 2 doboz citrompótlót (kis doboz), 1 egész citromot karikára vágva. Összekeverjük a hozzávalókat, hogy elolvadjanak, majd beleteszünk az üvegbe annyi bodzavirágot, hogy majdnem tele legyen. Ezután felengedjük az üveget csapvízzel, megkeverjük még egyszer, majd lefedve egy napig állni hagyjuk. Másnap már fogyasztható, és üvegekbe töltve hűtőben tárolandó. Nagyon finom!
Gyümölcsös sunrise
Hozzávalók: 1 liter gyümölcstea, 3 dl baracklé, 2 dl maracujalé.
Megfőzzük a gyümölcsteát. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben alaposan lehűtjük.
Összekeverjük az őszibarack- és maracujalével. Jégkockára öntve kínáljuk.
Gyöngyöző baracktea
Hozzávalók: 4 nagy őszibarack, 1 zöldcitrom leve, 3 dkg cukor, 3 cl vodka, fél liter barackos jeges tea, fél liter száraz pezsgő
Megmossuk a barackot. Levágjunk belőle négy szeletet, a többit meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A barackdarabokat összeturmixoljuk a zöldcitrom levével, megcukrozzuk, összerázzuk a vodkával. Felöntjük pezsgővel és jeges teával. Barackszeletekkel díszítjük.
Bodzakoktél
Hozzávalók: 8 evőkanál bodzaszörp, 8 cl tequila, fél liter szőlőlé, 1/4 liter ásványvíz.
Alaposan összekeverjük a bodzaszörpöt és a tequilát. Néhány pohár száját cukorral díszítjük, megrakjuk jó sok jégkockával, majd elosztjuk a poharakba a bodzakeveréket. Felöntjük szőlőlével és ásványvízzel.
Citromos teás bólé
Hozzávalók: 7 kiskanál fekete teafű, 3 evőkanál barna kandiscukor, 1 kezeletlen citrom, 3 üveg száraz pezsgő
Előző nap leforrázzuk a teafüvet 1 liter vízzel, és 5 percig állni hagyjuk. A teát leszűrjük, feloldjuk benne a kandiscukrot, majd hagyjuk kihűlni. A tea felét jégkockatartóba töltjük és lefagyasztjuk. Másnap forró vízzel megmossuk a citromot, és vékony szeletekre vágjuk, a maradék hideg teával és jogkockákkal együtt bólés tlba tesszük. Felöntjük az alaposan behűtött pezsgővel, és beledobáljuk a jéggé fagyott teakockákat
.
Epres-málnás ital
Hozzávalók: 40 dkg eper, 10 dkg málna, 1 csomag vaníliás cukor, 6 dkg cukor, 25 dkg vaníliafagylalt, fél citrom leve
Az epret és málnát megmossuk. Összeturmixoljuk a vaníliás cukorral, cukorral és vaníliafagylalttal. Citromlével ízesítjük, és poharakba töltjük. Díszíthetjük egy-egy szem eperrel. Hűtve tálaljuk.
Málnás-barackos ital
Hozzávalók: 4 nagy őszibarack, 15 dkg málna (friss vagy mélyhűtött) 30 dkg zsírszegény joghurt, 12 evőkanál búzacsíra, fél liter tej, 4 evőkanál vaníliás cukor
A barackot és a málnát megmossuk. 4 cikket leszelünk a barackból, a maradékot meghámozzuk és durván összeaprítjuk. A barackdarabokat, a málnát, a joghurtot, a búzacsírát és a tejet botmixerrel összeturmixoljuk. Vaníliás cukorral édesítjük, barackszeletekkel díszítjük, behűtve tálaljuk.
Sárgabarack shake
Hozzávalók: 10 db sárgabarack (kb. 20 dkg), 30 dkg joghurt, 12 evőkanál búzacsíra, fél liter tej, 2 evőkanál vaníliás cukor
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A joghurttal és búzacsírával együtt a tejhez keverjük, és botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. A barackos tejet vaníliás cukorral édesítjük, és poharakba töltve kínáljuk. Előtte benedvesítjük a poharak száját, és megforgatjuk búzacsírában. Hűtve kínáljuk.
Jobb tippeket kérek.
|
|
A bodzaszörpnek mi az élettani hatása ? |
Recept:
Bodzaszörp készítése
Lássuk a hozzávalókat: 20 nagyobb bodzavirágzat, 4 kg cukor, 6 liter víz, 5 db citrom, 10 dkg citromsav, 1 kávéskanál nátrium-benzoát (tartósítószer).
A bodzavirágok gyűjtésekor a teljesen kinyílt virágtányérokat keressük. A virágzati szárat alaposan vegyük szemügyre: ha tetvektől feketéllő darabokat találunk, inkább keressünk egy egészséges bokrot. A forgalmas utakat ugyancsak kerüljük el, hiszen a kipufogógázokból származó anyagok felhalmozódnak a növényekben. Ha összegyűjtöttük a 20-25 bodzatányért és a hozzávalókat, kezdődhet a főzőcskézés. Tisztaságmániások hideg vízben lemoshatják a bodzavirágokat, bár ezzel az értékes, ízes virágpor egy részét is eltávolítják. Tegyünk fel forrni 5 liter vizet, amelyben keverjünk el 3,5 kg cukrot. A maradék fél kg cukrot karamellizáljuk egy edényben, majd ha kész, öntsünk rá 1 liter vizet. Ne ijedjünk meg, amikor a hideg víz hatására a karamellizált cukor megkeményedik, hiszen tovább melegítve hamarosan feloldódik a vízben. A cukros leveket öntsük össze, és együtt forraljuk fel. Miután kihűlt a szirup, tegyük bele a bodzavirágokat, a felkarikázott citromot, a citromsavat és a tartósítószert. 4-5 napig hagyjuk összeérni az ízeket, ezalatt rendszeresen kevergessük. Szűrés után öntsük tiszta üvegekbe. Ízlés szerint 1:6 - 1:7 arányban vízzel vagy szódával hígítva egész évben fogyasztható.
|
|
|