Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
1 2 3 4 5 6 7 
Alkoholmentes sörösdobozt hogyan kell kinyítni?

Gasztronómia (étel, ital)Alkoholmentes italok
2011.08.08. 11:48
Válaszok száma: 3 ( 2011.08.08. 15:56 )
Hogyan kell szilvalét készíteni?

Gasztronómia (étel, ital)Alkoholmentes italok
2011.08.06. 23:35
Válaszok száma: 8 ( 2011.08.09. 23:59 )
Emlékeztek az Üdi-dobira?
70-es évek üdítője, műanyag palackban, a dudort kellett leharapni, és úgy inni.
Gasztronómia (étel, ital)Alkoholmentes italok
2011.08.04. 11:12
Válaszok száma: 4 ( 2011.11.11. 20:59 )
Melyik a kedvenc kávéfajtád?

Gasztronómia (étel, ital)Alkoholmentes italok
2011.07.21. 19:20
Válaszok száma: 8 ( 2011.07.22. 15:48 )
Lehet még kapni valahol macis kávét?

Gasztronómia (étel, ital)Alkoholmentes italok
2011.07.19. 09:56
Válaszok száma: 3 ( 2013.02.12. 23:40 )
Főzhetem a kávét ioncserélt vízzel?

Gasztronómia (étel, ital)Alkoholmentes italok
2011.07.17. 10:30
Válaszok száma: 4 ( 2011.07.17. 12:20 )
Hol lehet kapni Pesten Dr Pepper üdítőitalt?

Gasztronómia (étel, ital)Alkoholmentes italok
2011.07.17. 01:35
Válaszok száma: 5 ( 2013.02.12. 23:24 )
Hűsítő italokból,mit igyunk?

Bodzaszörp

Egy ötliteres üveget mossuk tisztára, rakjunk bele kb. 50-60 dkg kristálycukrot, 2 doboz citrompótlót (kis doboz), 1 egész citromot karikára vágva. Összekeverjük a hozzávalókat, hogy elolvadjanak, majd beleteszünk az üvegbe annyi bodzavirágot, hogy majdnem tele legyen. Ezután felengedjük az üveget csapvízzel, megkeverjük még egyszer, majd lefedve egy napig állni hagyjuk. Másnap már fogyasztható, és üvegekbe töltve hűtőben tárolandó. Nagyon finom!
Gyümölcsös sunrise

Hozzávalók: 1 liter gyümölcstea, 3 dl baracklé, 2 dl maracujalé.
Megfőzzük a gyümölcsteát. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben alaposan lehűtjük.
Összekeverjük az őszibarack- és maracujalével. Jégkockára öntve kínáljuk.

Gyöngyöző baracktea

Hozzávalók: 4 nagy őszibarack, 1 zöldcitrom leve, 3 dkg cukor, 3 cl vodka, fél liter barackos jeges tea, fél liter száraz pezsgő
Megmossuk a barackot. Levágjunk belőle négy szeletet, a többit meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A barackdarabokat összeturmixoljuk a zöldcitrom levével, megcukrozzuk, összerázzuk a vodkával. Felöntjük pezsgővel és jeges teával. Barackszeletekkel díszítjük.

Bodzakoktél

Hozzávalók: 8 evőkanál bodzaszörp, 8 cl tequila, fél liter szőlőlé, 1/4 liter ásványvíz.
Alaposan összekeverjük a bodzaszörpöt és a tequilát. Néhány pohár száját cukorral díszítjük, megrakjuk jó sok jégkockával, majd elosztjuk a poharakba a bodzakeveréket. Felöntjük szőlőlével és ásványvízzel.

Citromos teás bólé

Hozzávalók: 7 kiskanál fekete teafű, 3 evőkanál barna kandiscukor, 1 kezeletlen citrom, 3 üveg száraz pezsgő
Előző nap leforrázzuk a teafüvet 1 liter vízzel, és 5 percig állni hagyjuk. A teát leszűrjük, feloldjuk benne a kandiscukrot, majd hagyjuk kihűlni. A tea felét jégkockatartóba töltjük és lefagyasztjuk. Másnap forró vízzel megmossuk a citromot, és vékony szeletekre vágjuk, a maradék hideg teával és jogkockákkal együtt bólés tlba tesszük. Felöntjük az alaposan behűtött pezsgővel, és beledobáljuk a jéggé fagyott teakockákat
.
Epres-málnás ital

Hozzávalók: 40 dkg eper, 10 dkg málna, 1 csomag vaníliás cukor, 6 dkg cukor, 25 dkg vaníliafagylalt, fél citrom leve
Az epret és málnát megmossuk. Összeturmixoljuk a vaníliás cukorral, cukorral és vaníliafagylalttal. Citromlével ízesítjük, és poharakba töltjük. Díszíthetjük egy-egy szem eperrel. Hűtve tálaljuk.
Málnás-barackos ital

Hozzávalók: 4 nagy őszibarack, 15 dkg málna (friss vagy mélyhűtött) 30 dkg zsírszegény joghurt, 12 evőkanál búzacsíra, fél liter tej, 4 evőkanál vaníliás cukor
A barackot és a málnát megmossuk. 4 cikket leszelünk a barackból, a maradékot meghámozzuk és durván összeaprítjuk. A barackdarabokat, a málnát, a joghurtot, a búzacsírát és a tejet botmixerrel összeturmixoljuk. Vaníliás cukorral édesítjük, barackszeletekkel díszítjük, behűtve tálaljuk.

Sárgabarack shake

Hozzávalók: 10 db sárgabarack (kb. 20 dkg), 30 dkg joghurt, 12 evőkanál búzacsíra, fél liter tej, 2 evőkanál vaníliás cukor
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A joghurttal és búzacsírával együtt a tejhez keverjük, és botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. A barackos tejet vaníliás cukorral édesítjük, és poharakba töltve kínáljuk. Előtte benedvesítjük a poharak száját, és megforgatjuk búzacsírában. Hűtve kínáljuk.

Jobb tippeket kérek.

Gasztronómia (étel, ital)Alkoholmentes italok
2011.06.23. 14:25
Válaszok száma: 4 ( 2011.06.23. 14:37 )
Ittlál már kofolát?

Gasztronómia (étel, ital)Alkoholmentes italok
2011.06.14. 11:34
Válaszok száma: 11 ( 2013.02.12. 23:15 )
A bodzaszörpnek mi az élettani hatása ?
Recept:
Bodzaszörp készítése

Lássuk a hozzávalókat: 20 nagyobb bodzavirágzat, 4 kg cukor, 6 liter víz, 5 db citrom, 10 dkg citromsav, 1 kávéskanál nátrium-benzoát (tartósítószer).
A bodzavirágok gyűjtésekor a teljesen kinyílt virágtányérokat keressük. A virágzati szárat alaposan vegyük szemügyre: ha tetvektől feketéllő darabokat találunk, inkább keressünk egy egészséges bokrot. A forgalmas utakat ugyancsak kerüljük el, hiszen a kipufogógázokból származó anyagok felhalmozódnak a növényekben. Ha összegyűjtöttük a 20-25 bodzatányért és a hozzávalókat, kezdődhet a főzőcskézés. Tisztaságmániások hideg vízben lemoshatják a bodzavirágokat, bár ezzel az értékes, ízes virágpor egy részét is eltávolítják. Tegyünk fel forrni 5 liter vizet, amelyben keverjünk el 3,5 kg cukrot. A maradék fél kg cukrot karamellizáljuk egy edényben, majd ha kész, öntsünk rá 1 liter vizet. Ne ijedjünk meg, amikor a hideg víz hatására a karamellizált cukor megkeményedik, hiszen tovább melegítve hamarosan feloldódik a vízben. A cukros leveket öntsük össze, és együtt forraljuk fel. Miután kihűlt a szirup, tegyük bele a bodzavirágokat, a felkarikázott citromot, a citromsavat és a tartósítószert. 4-5 napig hagyjuk összeérni az ízeket, ezalatt rendszeresen kevergessük. Szűrés után öntsük tiszta üvegekbe. Ízlés szerint 1:6 - 1:7 arányban vízzel vagy szódával hígítva egész évben fogyasztható.

Gasztronómia (étel, ital)Alkoholmentes italok
2011.05.23. 12:26
Válaszok száma: 4 ( 2011.05.23. 22:10 )
1 2 3 4 5 6 7 
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.