Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Nem gyanus néhány Topjoy ital?
Most nem lázongani szeretnék, csak kérdezem. Nem gyanús, hogy egyes Topjoy italokra 4-5 féle gyümölcsöt is ráírnak? Nekem az az érzésem, mintha a műízeket legalizálni szeretnék. Itt van például a kezemben egy Topjoy üveg: alma, ananász, kókusz, banán. Ezek vannak ráírva, de nem csodálkoznék, ha pár százalék rothadt őszibarack is lenne benne, csak azt nem írták oda. Miért nem lehet tisztán ananász vagy alma? Ebben a keverésben én simlisséget szimatolok.
Amúgy az ital finom, a csomagolás gusztusos, tehát nem lázongok.
Szerintetek?

Gasztronómia (étel, ital)Alkoholmentes italok
A kérdést írta: sznyeg ( 2017.08.14. 13:59 )
Válaszok száma: 55
Címkék: topjoy, néhány, gyanus, ital, csodálkoznék, legalizálni, simlisséget, szerintetek, őszibarack, keverésben,
1 2 3 4 5 6 
Válaszok Új válasz
whistler 2017.08.26. 22:38 (#55)
Kedves Tailor!

Sajnos azt kell, mondjam, hogy valamit alaposan félre értettél.
Én soha sehol nem írtam, hogy az akácfának nincs áldásos tevékenysége alföldi
homokos területek átalakításában. Én csak annyit írtam, hogy az akácfa környezetében keletkező termőterület gyenge minőségű, szinte alig fog valami megteremni benne.
Az, hogy mi jó és mi nem jó a mezőgazdaságban azt olyan olyan "öregektől"
hallottam akik egész életükben kertészkedéssel foglalkoztak és nem állítólagos
szakemberektől, de ha már így belemélyedünk ebben a témába, utána néztem
mi a tudományos tényállás ez ügyben. Az alábbi idézet az MTA Ökológiai
Kutatóközpont rövid idevágó összegzése akácfával kapcsolatban.

"Az akác nagymértékben átalakítja területén a termőhelyet, csökkenti az élővilág változatosságát. A gyökerein élő nitrogénkötő baktériumok révén megnöveli a
talaj nitrogéntartalmát, ami hosszú távon a bomlási folyamatok növekedését, a
szén mérleg megváltozását is eredményezi. Levelének bomlása során felszabaduló allelopatikus (növényi csírázást és növekedést gátló) anyagai megakadályozzák a természetes erdei aljnövényzet kialakulását. Emiatt az akácosok aljnövényzete
rendkívül fajszegény, alapvetően néhány tápanyagigényes, gyors növekedésű
gyomnövény alkotja. Az akácállományok szerkezete a hasonló korú őshonos fafajú
erdőkénél egyszerűbb.
A táplálékforrást biztosító növények szegénysége és a faállomány egysíkúsága
általában jelentősen csökkenti az erdei állatvilág sokféleségét az őshonos fafajú
erdőkhöz képest."

Tehát van abban valami én amit írtam. Az akácos kivágása, írtása után gyenge
minőségű humusz marad vissza kertészkedés szempontjából, amit alaposan fel
kell javítani, hogy sokféle konyhanövény teremjen benne és ne csak monokultúra
legyen termeszthető. Mivel nitrifikáló baktériumok szép számmal vannak benne
műtrágyázás teljesen haszontalan, felesleges mert ezek a baktériumok annyi nitrogént
kötnek meg amennyi a növénynek szükséges. Ehhez még műtrágyát adunk hozzá azt
érjük el, hogy megjelenek a denitrifikáló baktériumok és a felesleges nitrogént
visszajutattják a levegőbe többnyire üvegházhatást okozó gázok formájában.
Jobban járunk ha inkább a lecsökkent szén arányát próbáljuk megnövelni ezt elősegítő növények ültetésével, vagy magas szén tartalmú mulcs készítésével.
Végezetül az, ha valaki öreg nem csak azt hordozza magában, hogy valamit jól
vagy jobban tud, hanem azt is, hogy régebb óta él tévedésben.
decotext 2017.08.23. 15:16 (#54)
bólintottál
decotext 2017.08.23. 13:08 (#53)
Még jó, hogy akkor csak "majdnem" bólinitottál!
(Csak el ne bólints ha unod!)

Tudod szerintem túl sok a mi kis országunkban a bólogató.....!
hatibacsi 2017.08.23. 12:57 (#52)
Decotext...Mivel megnézni szeretném a videokat nem átfutni, sem bólintani, sem vitatkozni nem akarok, amig a végére nem érek....Ehhez viszont egy kis idő szükséges....De egyet már majdnem végig megnéztem...
bubua53 2017.08.23. 11:47 (#51)
http://lemon.hu/...-helyette/

Nálunk soha ilyen izé nem volt, soha nem ittam, és ittak ilyeneket, az unokáimnak vettem párszor, de ők sem kapnak, lehet csinálni friss levet, nekem olyan centrifugám van, hogy szinte nincs is visszamaradó rész. Azt is megeszem külön, az tiszta pép.
bubua53 2017.08.23. 11:41 (#50)
Minden ilyen ital gyanús, mert pld. kb. 10x annyi 100 %-os narancslé van a világon, mint amennyi narancs terem, vagyis ami lé ebből kinyerhető.
decotext 2017.08.23. 10:20 (#49)
Kedves Tailor! #48

Van ehez egy megtörtént eseményem. Ahol réggeben laktunk egy bérlakásban, hátul az udvarban lakot egy bácsi aki 89 éves volt (akkor 1980-as evek eleje). Egyszer összel (seztember végén) kiment a kertbe felnézett a diófára: ó.... ó...., kemény telünk lesz az iden! (Jót röhögtünk rajta, de ö csak mosolygott és bólogatott!) Abban az évben hosszú hetekig volt minusz 5-6 fok, s behavazott úgy bennünket, hogy a kijárat felett a csatornáig (!) volt a hó és a kisöreg ásott ki bennünket......

Egyszer elmondta, hogy ha összel a diófa levele így vagy úgy
pöndörödik akkor lehet a télre következtetni! Hát mi nem tudtunk
késöbb sem, de ö mindig beletrafált!
tailor 2017.08.23. 09:52 (#48)
Kedves Whistler!
Sajnos azt kell mondjam, hogy most Hatibacsinak kell, hogy igazat adjak.
A mi környékünkön Szabolcsba, de főleg a Nyírségbe ha nem lett volna az akác, akkor most nem lehetne művelni a földeket. Az egyedüli fa amely szinte minden talajviszonyon jól megél, ráadásul a szikes talajt idővel termővé varázsolja. A Nyírségbe a futóhomok volt az úr, de az akác képes volt megkötni, mert megélt rajta és idővel termővé varázsolta.
Kialakult nálunk is egyfajta szimbiózis az akácerdőkbe, ami végül is segítette a lehulló levelek elbomlását. A bizonyos növényeknek, baktériumoknak és gombáknak jelentős szerepe van ebben. Nem véletlen az sem, hogy a bodza igen jól érzi magát az akác erdőkben, és az sem véletlen, hogy őzlábgombát sehol másutt nem lehet találni a környékünkön csak és kizárólag az akácosokban.
Hidd el én sokkal jobban hiszek azoknak az öregeknek akik egész életüket a mezőgazdaságban töltötték, mint azoknak az állítólagos szakembereknek akik sokszor eget verő hülyeséget beszélnek. A mezőgazdaságban még mindig a tapasztalat a mérvadó amit bizonyos kutatások kiegészítenek.
decotext 2017.08.23. 07:54 (#47)
Kedves Hatibácsi!
Bólintottál?
hatibacsi 2017.08.20. 20:35 (#46)
Whistler, köszönöm a válaszodat és némi olvasgatás után válaszolok rá....Vagy bólintva, vagy vitatkozva....De ebből nem lesz harag, én úgy gondolom....
1 2 3 4 5 6 
Facebook komment
További címkék
akácfának nincs, akácfa környezetében, tudományos tényállás, alábbi idézet, kedves, tailor, sajnos, mondjam, próbáljuk megélt folyamatok, végén felesleges mosolygott, megnövelni szimbiózis talajviszonyon, termővé kötnek, aljnövényzete utána, alábbi termőterület, töltötték teljesen, jelentősen videokat, vannak egysíkúsága,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.