Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogyan készítik, hogyan gyúrják össze a gyros hús darabot?
Miért áll össze egy darabban a gyrososnál a hús? Otthon hogyan tudnám így összegyúrni?
Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: biga26 ( 2017.06.13. 22:56 )
Válaszok száma: 33
Címkék: készítik, darabot, gyúrják, hogyan, összegyúrni, gyrososnál, darabban, tudnám, hogyan, otthon,
1 2 3 4 
Válaszok Új válasz
decotext 2017.06.20. 22:53 (#23)
A Döner, nem gyros! S a döner német
találmány és nem török vagy görög!

(Viszont előszeretettel tetszelegnek ezzel a törökök és a görögök is!)

"Er begann in den frühen 1970er Jahren, als das vom Bratenkegel abgeschnittene Fleisch nicht mehr mit Beilagen auf einem Teller, sondern in einer Teigtasche und damit (auch) zum Mitnehmen angeboten wurde. Döner in Gobit-Brot Wann der erste Döner-Imbiss in Deutschland eröffnete, ist unklar. Einer Legende nach soll es Anfang der 1970er Jahre in Berlin am Kottbusser Damm gewesen sein. Nach einer anderen Darstellung, die durch den Verein türkischer Döner-Hersteller bestätigt wird, soll der Döner - damals als Grillfleisch im Fladenbrot bloß mit Zwiebeln - einschließlich seiner Zubereitung am rotierenden Metallspieß vom türkischen Einwanderer Kadir Nurman erfunden und nie patentiert worden sein; sein erster Döner-Imbiss sei Anfang der 1970er Jahre am Bahnhof Zoo gewesen. Nevzat Salim behauptet, den Döner Kebab bereits 1969 in Reutlingen angeboten zu haben.
pintyusz 2017.06.20. 08:26 (#22)
Valamikor, elég régen , kb 25 évvel ezelőtt ettem először Budapesten Döner szendvicset azt hiszem a Szeráj török étteremben, Szent István Krt. 13. Akkor még kínai ételeket is lehetett enni ott. A húsdarabok (birka, kecske, talán még marha --ezt akkor megkérdeztem) hatalmas álló nyársra voltak szorosan felfűzve , amit az utcáról is lehetett látni, ahogy forog, sül. A kiszolgáló hatalmas, kardféle eszkőzzel farigcsálta le a szendvicsbe a megsült ropogós, de puha húst, ami pitába került sok zöldséggel, szósszal. Utána citromból készült nagyon finom limonádét lehetett inni.
Nekem ízlett, nagyon finom volt.
decotext 2017.06.20. 06:45 (#21)
Kedves Foxworkinspace! #19

Sajnos a link tényleg nem müxik! Ez baj ha az ember nem ellenörzi,
viszont neked ez volt születésedkor a szerencséd! Kontroll nélkül,
életben hagytak!
wrist 2017.06.20. 03:35 (#20)
A gyros kecskéből készült eredetileg... Egy faktum van, hogy foxworkinspace nagyobb bolond, mint amekkora zseninek akarja magát beállítani. Tudom, most jössz Wikipedia oldalakkal, de csak egyszer látogass el Görögországba és add elő tévhited. Előtte dolgozd ki menekülési útvonalad, állíts fel kamerákat, hogy igazold, gyorsabban futottál, mint Bolt. Merthogy gyorsabban kell majd futnod, mint ahogy lőnek rád...
foxworkinspace 2017.06.20. 03:08 (#19)
Error 1011 Access denied

ERRE vagy képes!...

(Ne röhögtess...)

DE! RÖHÖGTETSZ!...
decotext 2017.06.19. 07:40 (#18)
http://schlemann.com/...735_XS.jpg
foxworkinspace 2017.06.18. 20:37 (#17)
Édes Végtelen Energiatér!

#16-os! Mondtam már, hogy ROKKANT-ELMÉJŰ SKIZOFRÉN és ALZHEIMER-KÓROS IDIÓTA VAGY?!...

1. SOHA nem ettem még gyros-t! (Ezt, már közöltem...) Éspedig azért nem ettem, merthogy ROSSZ SZAGA VAN! (Ezt is közöltem...) Nálunk, Magyarországon legalábbis, ez a helyzet...
Éspedig vélhetőleg azért van rossz szaga, mert...
a) rossz alapanyagból készítik, továbbá
b) rosszul is készítik
(Rossz kaját pedig, csak a hozzád hasonlatos putri-lakók szoktak zabálni...)

2. Az EREDETI gyros-t (a görög gyros-t) a kezdet-kezdetétől BIRKAHÚSBÓL készítik! - Ez faktum! (Iunit nyelven: TÉNY...)
2.1. Az lehet, hogy Görögországban jobb gyros-t is készítenek, ám én OTT SEM fogom megkóstolni...
2.2. Az, hogy az olyasféle idióta turistáknak, mint te és a családod, immáron más húsféléből is készítik a görögök, még nem írja felül, hogy az EREDETI gyros, az BIRKAHÚSBÓL készül!...

3. NEM "Bláthy Ottó szaközp", hanem: Bláthy Ottó Finommechanikai és Műszeripari Szakközépiskola.
3.1. Ja! És NEM "portás" voltam ott, hanem TANULÓ!
3.2. Ja! És a középiskola után, volt egy kis felsőfok is... - méghozzá ölég sikeres, mivel AMA TANULMÁNYAIMNAK KÖSZÖNHETŐEN vagyok zseniális programozó (is...)!

4. Noha ezidáig egyetlen olyan Kérdéshez sem volt szerencsém itt, eme fórumon megjegyzést fűzni, amiben a "hidegfúzióról" esett volna szó, ám ha mégis előfordulna ilyen Kérdés, biztosíthatlak #16-os: nagyjából LEMOSNÁLAK a témában!... )

5. Egy zseninek (például olyannak, mint amilyen ÉN vagyok), NEM KELL "két finommechanikai csavart" a kezébe vennie ahhoz, hogy valami ZSENIÁLISAT ALKOSSON!
(Ilyesmire, a #16-os, nyilvánvalóan képtelen, hiszen ezt alig pár napja tudatta is velünk...)

6. SOSEM VOLTAM OXIGÉNHIÁNYOS! Pontosan ugyanolyan paraméterű a vérnyomás-adatom, mint 25 éves koromban!
6.1. Úgynevezett: sportoló vérnyomásom van!
6.2. És még manapság is könnyedén lefutok, akár 25 kilométeres távot is, nagyjából 1 és 3/4 óra alatt! (Akár hegynek felfelé is...)

7. Végül, ami a Szkeptikus Fórumot illeti: az áltudósokat semmi sem tudja jobban felbosszantani, mint amikor akad egy fószer (jelesül jómagam), aki a FORMÁLIS LOGIKA eszközével könnyed kézzel söpri le az asztalról átgondolatlan okoskodásaikat...

Egyébirát, tudod mi következik most, #16-os?
Kevés vagy, mint hímoroszlánon a csiklóbőr!...

Hát így...
decotext 2017.06.18. 17:33 (#16)
Kedves Vulpes! #15

Neked messze nincs annyi barátod, hogy itt mindenkivel
összerugd a port, mint a "szkeptikus" forumon! Azért mert
házmester voltál valamikor Bláthy Ottó szaközpében, nehogy
már azt hidd, hogy Te fingottad a passzát szelet! A gyros ügyben
szépen lassan kezdesz visszavonulni, mert ehez is pontosan
olyan béna vagy mint pl. a hideg fuzió megértéséhez! Gondolod
hogy ha kezdbe veszel két kis finommechanikai csavart akkor már
Puskás Tivadar vagy Nikola Tesla leszel?

Gyrost soha nem ettünk birkából pedig bejártuk a világot.
Azt nem kétlem, hogy a nyomortelepeken valahol, abból
készítik, mert nincs más, de a világ többi részén, sőt itt az
EU-ban is szárnyasból, vagy egyéb húból csinlják! Azért
mert valamikor Te ezt büdös, viaszos birkából tömted
kétpofára és megutáltad, attól még szuper jó kaja! Igaz
hogy ennek elkészítéséhez egy kicsivel több ész kell, mint
ami megmaradt benned az oxigénhiányos születésed
után! Nem is csodálkozom, hogy ennyire tiszteled Zsuzsi
anyud, hiszen emberfeletti teljesítmény volt részéről, hogy
téged felnevelt!

Nem tudhatta, hogy a társadalom kárára leszel!
Kimentem birka-gyroszt keresni!



foxworkinspace 2017.06.18. 16:39 (#15)
Mondam már?: Kevés vagy mint márványsajtban a carrarai márvány!...

Csak egy hozzád hasonlatos, pöcseszű idióta nem tudja, hogy az IGAZI (eredeti) gyros, mindig is birkahúsból készül! (Attól is olyan a bűze... Meg attól, hogy szar alapanyagokból készítik...)
http://dieta-abc.hu/...ostal.html
(Belső idézet: "A hagyományos gyros javarészt BIRKAHÚSBÓL készül, de közé vegyítenek borjú- és baromfihúst is" Kiemelés, tőlem.
https://www.femcafe.hu/...-ma-gyrost
(Belső idézet: ,,...a görögök eredetileg BIRKAHÚSBÓL készítették, de a sok turista miatt ma már csirkés gyros is kapható." ) Kiemelés, tőlem.
https://hu.pinterest.com/...807059822/
(Az első kép...)
http://www.boon.hu/...on/2875989
(Belső idézet: "Sok hús, csak úgy görögösen
A görög konyha igen egészséges, rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, halat (pszárjá), tenger gyümölcseit (thallaszina) fogyasztanak. A hagyományos húsételek marha és BIRKAHÚSBÓL készülnek és legtöbbször grillezett formában (gyros), vagy nyársra húzva (souvlaki) kerülnek az asztalukra görög salátával, hivatalos nevén a horiatiki-vel." Kiemelés, tőlem.

...Kevés vagy, mint vérnarancsban a 0-ás vércsoport!...
decotext 2017.06.18. 12:07 (#14)
A Te hőnszeretett G-portálod annyit ér mint a fing a cserépkályhában!
Én nem irásokról és bibliákról meg koránokról dumáltam, hanem európai
sőt világ tapasztalatról írtam! Sehol nem csinálják birkából csak ott ahol
nyomor van és nincs lehetőség másra csak a kecskét és birkát tartani!
Tudod, ahonnan szármoztál eredetileg! Mindenki azt ír a lapján amit akar!
Menj el görögbe és rendelj valahol gyrost! NEM BIRKÁBÓL csinálják!
(Még neked sem fogják abból csinűlni!)

Ne rőlködj, a születéskor az oxgénhiány végleges
sérülést okozott nálad! Valószínű, hogy adminsztrációs
hiba miatt hagytak életben!

Vánodorol a gyros:
http://st.depositphotos.com/...dscape.jpg
http://3.bp.blogspot.com/...resize.JPG

Kimentem röhögni!

Egy képen sem látsz birkát te szerencsétlen!
https://www.google.de/...mp;q=gyros
1 2 3 4 
Facebook komment
További címkék
döner német, kiszolgáló hatalmas, megsült ropogós, link tényleg, döner, gyros, német, találmány, kebab search zwiebeln, pitába valahol emberfeletti, pszárjá bejártuk szárnyasból, blogspot irásokról, illeti zseninek, forog emberfeletti, cserépkályhában landscape, sajat megkérdeztem, tudom kadir,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.