Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
Miért nem elég piros a pörköltöm, mint az étteremben? |
Hiába rakok több pirospaprikát nem sötétedik (pirosodik)....étteremben, miért olyan sötét? Mit raknak bele?
Gasztronómia (étel, ital) – Egyéb kérdések
|
A kérdést írta: biga26 ( 2016.04.26. 17:34 )
|
Válaszok száma: 17
|
|
Címkék: étteremben, pörköltöm, miért, piros, pirospaprikát, étteremben, sötétedik, pirosodik, raknak, sötét,
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
decotext |
2016.04.30. 11:00 (#17) |
|
|
Kedves Éva!
Ha valami ártalmas, az nem biztos,
hogy betegséget okoz vagy halálos!
Ahogy írod, maga az élet a leghalálosabb folyamat ami MINDIG halállal
végződik és senki nem tudja megúszni (egyelőre)! Természetesen nem
vagyok naiv, csak ahol lehet ott elkerülöm a műcuccokat. Ezért vesszük
mindig a bió termékeket! TUDOM! Annál sincs garancia, de egy tény! Ha
nem biót veszel, akkor az tutira nem is bió! Ha biót veszel, akkor még azért
van esélyed arra, hogy bió is amit fogyasztasz!
Mi mindig ellenőrizzük az "E" termékek százalákat a vásárolt élelmben!
http://www.szkarabeusz.hu/...zamok.h tml s ahol lehet ott elkerüljük ezt!
Itt a lista a káros hatásokról:
http://www.hoxa.hu/...&p2=77
Piros Arany csípős
Összetevők: nyers édesfűszer-, pritamin és erős fűszerpaprika (87%), étkezési só (átlag 11,5%), módosított kukorica-keményítő, sűrítőanyag (xantán gumi), étkezési sav (citromsav), tartósítószer (Kálium-szorbát >> C6H7KO2 >> gombaölő)
Itt kell megjegyeznem, hogy a kálium az egy nagyon
erős méreg, s bizony a vegyületei sem ártalmatlanok!
|
|
botka_eva |
2016.04.29. 21:47 (#16) |
|
|
Kedves Decotext!
Lehet ha egy tubussal bele teszel,akkor ártalmas. Nálam kb 1-2 év mire egy tubus elfogy,de még nem tűnt fel a nagy ártalom. Szerinted a boltban kapható bármilyen étel és fűszer mind maga a tökély és nincs bennük semmi,ami ártalmas lenne? Ugye nem vagy ennyire naiv,csak velünk viccelődsz,mint rendesen. Meg aztán élni eleve veszélyes. |
|
decotext |
2016.04.29. 17:08 (#14) |
|
|
Kedves Piktorka!
Ez csak egy önszuggesztió! Ez valamilyen fóbia lehet, hogy mások szóhasználatával éljek! Olyan mint a póktól való félelem, holozz Magyarországon nincs egy mérgező pók sem! Még a keresztes pók csípése is csak kissé kellemetlen, de ártalmatlan az emberre.
Azért mert egy torta szar alakú, még nem biztos, hogy szar ízű is!
Nagyon veszélyes az ilyen önámítós ételfogysztás (pl szinre) ahogy azt leírtad,
mert akkor ha valaki valóban lószszarból csinál egy olyan tortát ami szép és olyan
mint egy puncstorta tölteléke, s az illata is olyan meg rumos, akkor símán megeszed?
http://www.videkize.hu/...00x460.png
Nahiszen..... !
|
|
decotext |
2016.04.29. 17:00 (#13) |
|
|
tempera |
|
decotext |
2016.04.29. 17:00 (#12) |
|
|
Sőt, kedves Éva, tempere vagy aquarel festék is.
Egyik sem ártalmas az egészségre! Tudod Te hogy
a piros arayban mennyi tartósító szer, szinezőpaszta
és egyéb méreg van? Hát akkor inkább legyen a pöri
sárga vagy kék..... |
|
botka_eva |
2016.04.29. 16:18 (#11) |
|
|
A színezésen egy kis piros arany is segíthet. |
|
piktorka2 |
2016.04.28. 17:58 (#10) |
|
|
Decotext!
A lila hagyma gusztusos, és finom is. De mondjuk egy zöld színű pörkölt az nekem penészre hajaz. Zöld legyen a spenót, a sóska, meg a zöldborsó. Decó, Gyerek korom óta eszem a lila hagymát.
Láttam azonban cukrász által készített sz@rkupac alakú tortát. Hát még csak meg sem kóstolnám, még akkor sem, ha tudnám, hogy miből készült.
Ha gusztustalan egy étel, hát nem kell. |
|
decotext |
2016.04.28. 13:19 (#9) |
|
|
Kedves Piktorka!
"Decotextnek mondanám, hogy egy ételnek nem csak finomnak kell lennie, hanem gusztusosnak is. Nem lehet a pörkölt színe mondjuk zöld, mert akkor nem eszem meg, mert nem gusztusos. "
Nos, ebben valóban különbözünk! Nekem tök mindegy, hogy milyen a kaja
csak jó ize legyen. Sajnos gyorsan (és igy sokat) eszem, de ez csak egy
kényszerü idötöltés. Nem szeretek enni, s ezt minél elöbb be is fejezem!
Akkor Te nem is eszel mondjuk lila hagymát, csak azért mert évszázadok óta
megszotuk, hogy a hagyma, az a vöröshagyma? Hát nem tudom, nekem a
lila finomabb! Van sok fél paradiscom is, (én nem szeretem egyiket sem) de a
nejem eszi mind, akkor is ha génmanipulált! |
|
piktorka2 |
2016.04.28. 12:21 (#8) |
|
|
A paprikát a zsiradékhoz kell tenni, és nem szabad leégetni. Mielőtt megégne, akkor kell a vizet hozzáadni. A vízben nehezebben keveredik a paprika, és így a színe is kissé barnásabb. Persze a jó paprikáról beszélek, nem a csumával együtt őröltről.
Decotextnek mondanám, hogy egy ételnek nem csak finomnak kell lennie, hanem gusztusosnak is. Nem lehet a pörkölt színe mondjuk zöld, mert akkor nem eszem meg, mert nem gusztusos. Azért használnak hozzá piros paprikát, mert évszázadokon keresztül ezt szoktuk meg, és a szép piros, ami valójában egy kissé barnás piros, pörkölt ébreszti fel a gusztusunkat, Tehát lehet, hogy a kínaiak akármilyen színű paprikát használnak, de nem főznek olyan finom gusztusos ínycsiklandozó sertés, marha, csirke,vagy borjúpörit galuskával, és ubisalival, mint egy magyar háziasszony.
A kínaiak kutyából készítenek dolgokat, meg herkenytyűkből. |
|
|
|
|
leghalálosabb folyamat, vásárolt élelmben, káros hatásokról, tubussal bele, kedves, valami, ártalmas, biztos, szoktuk együtt valóban, kukorica tenni szóhasználatával, ártalmatlanok eszem hanem, spenót összetevők, csirke sóska, műcuccokat ételfogysztás, teszel láttam, lennie hozzáadni, decotextnek mondanám,
|
|
|
|