Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Hogy lesz az eredeti 4,8% tehéntejböl 20% tejföl?
Disznó zsírt tesznek hozzá?
Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: gucsa ( 2015.11.27. 14:08 )
Válaszok száma: 20
Címkék: tehéntejböl, eredeti, tejföl, lesz, tesznek, disznó, hozzá, zsírt,
1 2 
Válaszok Új válasz
csobyzoli 2015.12.04. 09:14 (#20)
#14
tailor
Ha jobban belegondolsz a tejszínből készült tejföl több mint 30%-os kell legyen, mert a tejszín is több zsírt tartalmaz!
Nem csodálkoztam, amikor az egyik jó étterem séfje elmondta, hogy a 30% alatti zsírtartalmú tejföl az nem tejföl, tehát sok más alapanyaggal együtt kénytelen Bécsből beszerezni a tejfölt is, mert itthon nem kapható...
taurus66 2015.11.29. 13:57 (#19)
Szia !
Mondhatom azt, hogy buta kérdés ?
És azt is, hogy a Gugli a barátod ??
piktorka2 2015.11.28. 21:46 (#18)
Tailor!
Én is nagyon szeretem a házi tejet, de azt fel kell forralni, és arra nincs időnk, valamint ha állandóan azt innám, hát olyan kövér lennék, mint egy tömött liba.
Tejfölt, meg túrót készíteni is rengeteg idő kell. Kinek van ennyi ideje?
hatarvadasz 2015.11.28. 16:23 (#17)
Ha leülök és köpülök
rázom össze vissza
Ha a tej nemáll össze
az sem volt hát tiszta.

hatibacsi 2015.11.28. 08:35 (#16)
Jájjjj...inkább hallgatok.....
colonel 2015.11.28. 06:55 (#15)
Szóval bérkezik a tej a tejüzembe. Azt lefölözik(centrifugálással) az igy nyert anyag hozzáadásával állítják be a termékek zsírtartalmát. A felhasználásra nem kereülő fölözött tej általában porítóban végzi. Röviden tömören.
tailor 2015.11.27. 21:58 (#14)
#9 Piktorka2!
Én házi tejet veszek és abból nem csak tejfölt, de túrót is tudok készíteni.

Amúgy kedves kérdező. Figyelmedbe ajánlom a következőket. A vajat azt a tejszínből készítik fizikai behatás segítségével, ezt régen köpülésnek nevezték. A tejszínből készül a tejföl is. A tejszínből vajat és tejfölt is készítenek, ezért ne csodálkozz azon,. hogy a tejföl zsírtartalma az 20%, és még ez nem is mondható túl magasnak.
lilagondolatok 2015.11.27. 20:41 (#13)
Manapság az üzemekben mesterségesen állítják elő a tejfölt nagy mennyiségben úgy, hogy a pasztőrözött tejet vagy a tej és tejszín keverékét tejsavbaktérium-tenyészettel (oltóanyaggal) savanyítják, aztán homogénezik, hogy a savókiválást elkerüljék. A gépesített folyamatban készülő, 12 és 20 százalékos zsírtartalmú tejfölt poharakba öntik, lezárják, lejárati időt pecsételnek rá.
Tehát nem sok köze van a házi tejfölhöz!
Harmadszor írom, mert nem viszi fel!!!!!!
lilagondolatok 2015.11.27. 20:38 (#12)
Manapság az üzemekben mesterségesen állítják elő a tejfölt nagy mennyiségben úgy, hogy a pasztőrözött tejet vagy a tej és tejszín keverékét tejsavbaktérium-tenyészettel (oltóanyaggal) savanyítják, aztán homogénezik, hogy a savókiválást elkerüljék. A gépesített folyamatban készülő, 12 és 20 százalékos zsírtartalmú tejfölt poharakba öntik, lezárják, lejárati időt pecsételnek rá.
Tehát nem sok köze van a házi tejfölhöz!
Harmadszor írom, mert nem viszi fel!!!!!!
lilagondolatok 2015.11.27. 20:36 (#11)
Manapság az üzemekben mesterségesen állítják elő a tejfölt nagy mennyiségben úgy, hogy a pasztőrözött tejet vagy a tej és tejszín keverékét tejsavbaktérium-tenyészettel (oltóanyaggal) savanyítják, aztán homogénezik, hogy a savókiválást elkerüljék. A gépesített folyamatban készülő, 12 és 20 százalékos zsírtartalmú tejfölt poharakba öntik, lezárják, lejárati időt pecsételnek rá.
Tehát nem sok köze van a házi tejfölhöz!
1 2 
Facebook komment
További címkék
tejszínből készült, házi tejet, tömött liba, termékek zsírtartalmát, tailor, jobban, belegondolsz, tejszínből, alapanyaggal készítik köpülésnek, abból tejet rázom, itthon tömött gugli, lezárják tömören, tejsavbaktérium tejföl, tehát kedves, tejsavbaktérium oltóanyaggal, figyelmedbe nevezték, köpülésnek szóval,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.