Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
csobyzoli |
2015.12.04. 09:14 (#20) |
|
|
#14
tailor
Ha jobban belegondolsz a tejszínből készült tejföl több mint 30%-os kell legyen, mert a tejszín is több zsírt tartalmaz!
Nem csodálkoztam, amikor az egyik jó étterem séfje elmondta, hogy a 30% alatti zsírtartalmú tejföl az nem tejföl, tehát sok más alapanyaggal együtt kénytelen Bécsből beszerezni a tejfölt is, mert itthon nem kapható... |
|
taurus66 |
2015.11.29. 13:57 (#19) |
|
|
Szia !
Mondhatom azt, hogy buta kérdés ?
És azt is, hogy a Gugli a barátod ?? |
|
piktorka2 |
2015.11.28. 21:46 (#18) |
|
|
Tailor!
Én is nagyon szeretem a házi tejet, de azt fel kell forralni, és arra nincs időnk, valamint ha állandóan azt innám, hát olyan kövér lennék, mint egy tömött liba.
Tejfölt, meg túrót készíteni is rengeteg idő kell. Kinek van ennyi ideje? |
|
hatarvadasz |
2015.11.28. 16:23 (#17) |
|
|
Ha leülök és köpülök
rázom össze vissza
Ha a tej nemáll össze
az sem volt hát tiszta.
|
|
hatibacsi |
2015.11.28. 08:35 (#16) |
|
|
Jájjjj...inkább hallgatok..... |
|
colonel |
2015.11.28. 06:55 (#15) |
|
|
Szóval bérkezik a tej a tejüzembe. Azt lefölözik(centrifugálással) az igy nyert anyag hozzáadásával állítják be a termékek zsírtartalmát. A felhasználásra nem kereülő fölözött tej általában porítóban végzi. Röviden tömören. |
|
tailor |
2015.11.27. 21:58 (#14) |
|
|
#9 Piktorka2!
Én házi tejet veszek és abból nem csak tejfölt, de túrót is tudok készíteni.
Amúgy kedves kérdező. Figyelmedbe ajánlom a következőket. A vajat azt a tejszínből készítik fizikai behatás segítségével, ezt régen köpülésnek nevezték. A tejszínből készül a tejföl is. A tejszínből vajat és tejfölt is készítenek, ezért ne csodálkozz azon,. hogy a tejföl zsírtartalma az 20%, és még ez nem is mondható túl magasnak. |
|
lilagondolatok |
2015.11.27. 20:41 (#13) |
|
|
Manapság az üzemekben mesterségesen állítják elő a tejfölt nagy mennyiségben úgy, hogy a pasztőrözött tejet vagy a tej és tejszín keverékét tejsavbaktérium-tenyészettel (oltóanyaggal) savanyítják, aztán homogénezik, hogy a savókiválást elkerüljék. A gépesített folyamatban készülő, 12 és 20 százalékos zsírtartalmú tejfölt poharakba öntik, lezárják, lejárati időt pecsételnek rá.
Tehát nem sok köze van a házi tejfölhöz!
Harmadszor írom, mert nem viszi fel!!!!!! |
|
lilagondolatok |
2015.11.27. 20:38 (#12) |
|
|
Manapság az üzemekben mesterségesen állítják elő a tejfölt nagy mennyiségben úgy, hogy a pasztőrözött tejet vagy a tej és tejszín keverékét tejsavbaktérium-tenyészettel (oltóanyaggal) savanyítják, aztán homogénezik, hogy a savókiválást elkerüljék. A gépesített folyamatban készülő, 12 és 20 százalékos zsírtartalmú tejfölt poharakba öntik, lezárják, lejárati időt pecsételnek rá.
Tehát nem sok köze van a házi tejfölhöz!
Harmadszor írom, mert nem viszi fel!!!!!! |
|
lilagondolatok |
2015.11.27. 20:36 (#11) |
|
|
Manapság az üzemekben mesterségesen állítják elő a tejfölt nagy mennyiségben úgy, hogy a pasztőrözött tejet vagy a tej és tejszín keverékét tejsavbaktérium-tenyészettel (oltóanyaggal) savanyítják, aztán homogénezik, hogy a savókiválást elkerüljék. A gépesített folyamatban készülő, 12 és 20 százalékos zsírtartalmú tejfölt poharakba öntik, lezárják, lejárati időt pecsételnek rá.
Tehát nem sok köze van a házi tejfölhöz! |
|
|
|
|
tejszínből készült, házi tejet, tömött liba, termékek zsírtartalmát, tailor, jobban, belegondolsz, tejszínből, alapanyaggal készítik köpülésnek, abból tejet rázom, itthon tömött gugli, lezárják tömören, tejsavbaktérium tejföl, tehát kedves, tejsavbaktérium oltóanyaggal, figyelmedbe nevezték, köpülésnek szóval,
|
|
|
|