Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Libamáj nyersen mennyire hamar romlik?

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: andi ( 2014.12.11. 12:25 )
Válaszok száma: 7
Címkék: mennyire, nyersen, libamáj, romlik,
Válaszok Új válasz
decotext 2014.12.12. 17:24 (#7)
Kedves Venil! Pontosan ezért tettem be a képkete!
Sajnos engedett az ipari hizlalás ilyen a módszere.
Mo. pl csak olyan magyar libamájat vesz ahol igazolják
az ilyen tömés mellőzését! Sajnos sokat hamisítanak s
a lengyelek még drasztikusabb módszerekkel csinálják!
venil 2014.12.12. 13:53 (#6)
Kedves Decotext!
A fakanalas, gumicsöves módszerről még csak nem is hallottam. Ez tényleg
borzalom lehet. Én libát tömni - még gyerekként - valami spéci kis tölcsérszerű
akármivel láttam. Nem vagyok híve az állatkínzásnak - sőt, aktív koromban állatvédő
egyesületi tag voltam és elképzelheted - sajnos - láttam dolgokat.
Magam részéről a szabadon tartás mellett voksolok.
decotext 2014.12.11. 19:56 (#5)
Kedves Venil! Én sokat gyerekeskedtem Tégláson. (Hajdúmegye) Itt Hajdúhadház és Téglás között vola egy nagy rét ahol a Siskánál (ez egy kis tavacska talajvízből) ott voltak a libák ezrével a szabadban! Akkor megszoktam, hogy milyen a szép és egészséges állattatrtás! Az én nagyanyám soha nem tömte a libát viszont ettük és a libazsiros friss, még meleg kenyér észbontó illatát még ma is érzem!
http://upload.wikimedia.org/...stoll u.jpg


Nekem nem mond, hogy a libát tömni kell! Ez mindig állatkínzás lesz, akár
gumicsövön ipari módon, akár fakanállal maszek! (Láttam ilyet is!)

Aki ilyet csinál azt én is megtömném egyszer. Meglátnánk milyen érzes
az (most vegyük úgy, hogy nem fájna) ha tele a bendőd olyan mennyiségű
kajával amit messze nem ennél meg normális körülmények között!
Hizlalni lehet táppal is, csak hát ez költségesebb!

Ez mind állatkinzás:
http://www.blikk.hu/...osztas.jpg
http://static.nol.hu/...27-330.jpg
http://static.origos.hu/...libat3.jp g
http://nol.hu/.../53998.jpg

Ez viszont egy emberibb tartás: A képben az oka, hogy miért nem:
http://mezohir.hu/.../037-3.jpg
http://www.biokontroll.hu/..._ludak. jpg
http://www.agroinform.com/...lo_025. jpg



venil 2014.12.11. 17:13 (#4)
Mint minden belsőség, ez is nagyon kényes. Szigorúan hűtő tartást igényel, de
max. 1-2 napig.
Kedves "Decotext!"
Annak idején még nagyanyáink is tömték a libákat, de nem azért, hogy a mája
nagyobb legyen, hanem azért mert maguktól nem igazán ettek. Talán innen ered
a mondás is, hogy "buta liba". Ez nem árt nekik, kivéve talán a mostani állapotokat,
ahol a rideg tartásnál nincsenek tekintettel semmilyen állatra.
ibicimama 2014.12.11. 14:38 (#3)
Hűtőszekrényben pár napig tarthatod ,fagyasztás nélkül is! Ha lefagyasztod semmi gond!!!
decotext 2014.12.11. 13:44 (#2)
Attól függ, hogy hol van! A legjobb ha
a libában marad, akkor évekig eláll!

A családunk soha nem eszik libamájat szigorúan állatvédelmi okok miatt! Nem egy olyan felvételt láttunk ahol a libák tartása állatkinzás volt. Félreértés ne esség nem vagyunk valamilyen beteg
vegetáriJÁNOSok, de ha hús akkor legyen a tartás normális és ne a tömegtermelés legyen a cél!
Pl. a libák rendszeres tömése borzasutó csak azért, hogy a mája nagyobb legyen!!
lilagondolatok 2014.12.11. 12:46 (#1)
Tárolás: 0-+4 hőmérsékleten szerintem max. 3 nap. Fagyasztani viszont lehet!
Facebook komment
További címkék
ipari hizlalás, ilyen tömés, szabadon tartás, libák ezrével, kedves, venil, pontosan, ezért, fakanalas hizlalás állatvédelmi, képben akármivel állattatrtás, ennél libazsiros táppal, siskánál tömése, felvételt beteg, tömés nekik, módszerről akármivel, családunk innen, családunk elképzelheted,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.