Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Milyen tejből lehet a legjobb tejhabot készíteni?

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: blalmail ( 2014.11.26. 09:36 )
Válaszok száma: 7
Címkék: készíteni, tejhabot, legjobb, milyen,
Válaszok Új válasz
hatibacsi 2014.11.27. 16:33 (#7)
Akár gőzzel, akár kézi tejhabosítóval próbálkozunk, ugyanarra a két dologra kell csak odafigyelnünk: a tej minőségére és hőfokára.

Másfél százalékos tejjel ne is próbálkozzanak. A krémes, apró buborékos tejhabhoz zsír kell, a boltok polcain a 1,5 és a 2,8%-os tejek mellett találnak 3,5%-osat is, ezt válassza

http://www.origo.hu/...habot.html

hatibacsi 2014.11.27. 16:31 (#6)
Akár gőzzel, akár kézi tejhabosítóval próbálkozunk, ugyanarra a két dologra kell csak odafigyelnünk: a tej minőségére és hőfokára.

Másfél százalékos tejjel ne is próbálkozzanak. A krémes, apró buborékos tejhabhoz zsír kell, a boltok polcain a 1,5 és a 2,8%-os tejek mellett találnak 3,5%-osat is, ezt válassza

http://www.origo.hu/...habot.html
decotext 2014.11.27. 13:52 (#5)
Ami tény: a zsiros tejböl finomabb a hab! Az meg tök
mindegy, hogy habverövel órák alatt, vagy géppel
nagynyomású gözzel pár másodperc alatt csináljuk!

Tanácsom: a gyors fogysztás, mielött összeesik! :-))
venci76 2014.11.27. 13:33 (#4)
Régebben a régebbi gépeket használva a zsírosabb tejeket tartották alkalmasabbnak a tejhab készítésére, de ma már a 0,1 százalékos zsírtartalmú tejből, sőt a szójatejből is lehet tejhabot készíteni, a mai korszerű gépekkel, velük nem jelent már gondot, milyen tejből készítjük a tejhabot. Igaz kinek milyen gép használatára van manapság is lehetősége, ehhez képest olyan tejet használ, a korszerű gépekhez azonban már nem előírás a tej zsírtartalmának figyelése.De természetesen a tej frissessége fontos , az legyen minél frissebb, ha tehéntejet veszünk ehhez figyelembe, aludttejet azért ne használjunk, legalábbis ami már megsavanyodott, illetve nem vagyunk biztosak, hogy jó e még a minősége.
bobby-one 2014.11.26. 21:00 (#3)
Minden tej jó, /már ami tej/ lehetőleg magas zsírtartalmú legyen.
decotext 2014.11.26. 19:30 (#2)
Szóval ez kedves Anonymnemo, ez nem kis tévedés!
Szinte mindengyik ilyen kávéautomata "tud" tejből finom
tejhabot csinálni. Nekünk is van egy és szuper. Van amelyiknél
manuálisan kell csinálni de ezekkel is lehet habot készíteni!
http://image.img-erento.com/...17_di a.jpg
https://images.otto.de/...067795.jpg

anonymnemo 2014.11.26. 12:28 (#1)
Tejből nehéz...szinte lehetetlen. Házi tejet lefölözni és abból igazán finomat tudsz készíteni.
Facebook komment
További címkék
boltok polcain, zsiros tejböl, gyors fogysztás, régebbi gépeket, gőzzel, tejhabosítóval, próbálkozunk, ugyanarra, amelyiknél használ lefölözni, tudsz gépeket exclusive, figyelése abból gondot, megsavanyodott kávéautomata, asset tehéntejet, magas https, tejet zsiros, minőségére alkalmasabbnak, velük szuper,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.