Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
A sajtgyártás hogy működik?

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: piktorka2 ( 2014.10.21. 20:35 )
Válaszok száma: 21
Címkék: sajtgyártás, működik, hogy,
1 2 3 
Válaszok Új válasz
gyufaaruslany 2014.12.23. 07:20 (#21)
A tejet egy nagy kádba öntik,adnak hozzá oltó folyadékot,kevergetik,abból hungarocellszerű gyöngyökként csapódik ki a fehérje.Ezt vagy kiadagolják "pelenkákba"...és felakasztják pár órára...összeáll....abból lesz a gomolya.
Vagy préselik a kádban...majd kockákra vágják,formákba rakják..tovább préselik azt is...ebből lesz a trappista.Mikor elég időt töltöttek a présben,akkor sósvízbe rakják őket...pár nap múlva kiszedik...esetleg füstölőbe viszik
A parenyicagyártás még érdekesebb
geptop 2014.12.17. 10:39 (#20)
Szia Határvadász Barátom!
Azt írod (17) a sajtok árai borsosak lettek. Ha azt vesszük alapul, hogy a kecske esetében nagyjából 10l tejből lehet 1 kg sajtot előállítani, akkor szerintem, érthető az oka.
Jövőre (ha lesz elég időm) akkor az orda készítést is elsajátítom. (Így az értékes savó nem megy veszendőbe. Sőt... rákellenes, immunerősítő, gyógyhatású készítmény.)
piktorka2 2014.10.26. 20:07 (#19)
Hatarvadasz! Te sem láttad a linket. Nézd meg, az első oldal első válaszában. Aztán eheted a kecskesajtot, csak hagyjál nekem is.
taen 2014.10.26. 19:55 (#18)
(#16)
Köszönöm!
Jól esett a válaszod!
hatarvadasz 2014.10.24. 18:17 (#17)
Üdvözöllek taen!
Persze tudom hogyan készül az egyik barátom is tartott kecskéket,és munkaidő után késő estig fejte őket. Kaptam tőle sajtot is, és az oltó anyagot a gyógyszertárból legtöbbször én szereztem be neki időhiánya miatt.
Nekem eléggé száraznak tűnt a kecskesajt, viszont egészséges.
Csak geptop barátomat akartam a válaszommal ugratni.

Egyébként szeretem a sajtokat, csak az áraik már eléggé borsosak lettek .
piktorka2 2014.10.23. 08:59 (#16)
Igen! Azonban, ha nem értenénk egyet, akkor is szeretem olvasni a válaszaidat.
taen 2014.10.22. 22:47 (#15)
Köszönöm, kedves piktorka2!
Örülök, hogy ismét egyetértünk!
piktorka2 2014.10.22. 22:26 (#14)
Úgy van! Léggyel meg a darálékával.
taen 2014.10.22. 20:51 (#13)
Kedves hatarvadasz!
Hiszen épp az a baj, hogy nem sajttal töltik ki a közöket, hanem Isten tudja mivel!
Ezért keletkezett ez a kérdés.
Szerintem.
decotext 2014.10.22. 19:27 (#12)
Kimondottan büdösen! Nem eszem soha semmilyen sajtot
mert minden oldalról olyan szaga van amit én nem vennék
a számba!
1 2 3 
Facebook komment
További címkék
nagy kádba, sajtok árai, kecske esetében, orda készítést, tejet, kádba, öntik, adnak, esetében lettek válaszaidat, válaszaidat sósvízbe esett, készítést akkor füstölőbe, fehérje parenyicagyártás, büdösen kecskesajt, piktorka gyöngyökként, tovább egyetértünk, préselik borsosak, készül tartott,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.