Belépés
Keresés
Kategóriák
Válaszadók toplistája
1. hatibacsi 20036
2. decotext 17332
3. geptop 16374
4. donaldduck 15550
5. hatarvadasz 13569
6. xenos 9874
7. feerko 9543
8. ibicimama 9280
9. piktorka2 9131
10. foxworkinspace 8624
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek?
1. ibicimama 1056
2. xenos 1031
3. dnemethk 845
4. hatarvadasz 810
5. donaldduck 744
6. pola62 730
7. geptop 665
8. hatibacsi 630
9. sunchat 489
10. gergelyferi 459
Helyesnek talált válaszok aránya
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is!
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége?
Tegye fel a kérdését!

Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.

Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.

Letöltés
Miért jobb a barna kenyér mint a fehér?

Gasztronómia (étel, ital)Egyéb kérdések
A kérdést írta: timeaa ( 2014.08.01. 10:30 )
Válaszok száma: 9
Címkék: kenyér, fehér, barna, miért,
Válaszok Új válasz
taurus66 2014.08.13. 13:31 (#9)
A maghéj/héj ( korpa ) antioxidánsokat tartalmaz (ez minden magra, gyümölcsre, zöldségre igaz ), egyszerűen szólva az öregedés ellen hat, megőrzi a mag-termés frissességét,amíg lehet. E mellet a korpa rostanyagtartalma is fontos az emésztés és a szervezet számára.
Lehet kapni korrekt kenyeret ma is, csak igen nehezen. A kis gyáli piacon árulok vasárnaponként, ott kocsiról árulnak 3kg-os parasztkenyeret 1050Ft-ért. Na az kenyér !
Kovásszal készült,mentes az adalékanyagoktól és 1 hét elteltével még simán megeheted. Nem penészedik és nem szárad ki.
kgb 2014.08.02. 12:22 (#8)
Magyarországon mindegy milyen kenyeret veszel, egyik sem igazi kenyér, hanem valamilyen adalékokkal usszekutyult nyirkos fűrészpor.
piktorka2 2014.08.01. 19:16 (#7)
És képzeld el, decotext, hogy a lányom most a születésnapi bulijára sütött egy 5 kilós fehér kenyeret. Én csináltam egy kemencét az udvarra és olyan finomságokat leghet benne sütni, mint a fehér kenyér meg a kenyérlángos. És a kis unokáim falták és falták a serclit. Isteni finom volt, de nem tudjuk meddig maradt volna friss, mert mind elfogyott a vörösboros marhapörivel együtt. És nem hiszem, hogy egészségtelen kenyeret ettek a gyerekek. Szeretem a rozskenyeret is. azt is sütött de az sem bolti minőség volt. Jaj! Olyan illata volt, hogy csak na!
decotext 2014.08.01. 17:36 (#6)
Pontosan igy van kedves Piktorka! Gyerekkoromban sokat nyaraltam Tégláson a nyagyszüleimnél. Ott volt egy gazda (állattenyésztönek hivnák ma) akinek volt kemencéje és sokat sütött kenyeret a falunak. Alig birtuk hazacipelni akkor volt. Nagynyám csak egy vászonnal takarta le, s mindig a hüvös kamrában volt. Annak ellenére, hogy egy hétig ettük, ugyan olyan finom volt az utolsó nap is, mint az elején. A sercli mindig az enyém volt, imádtam melegen! Kb akkor volt mint egy autó kereke......

Ma vagy olyan mint a fürészpor, vagy olyan mint a
tapló, s nyúlós. Valóban max 2 nap s kidobhatod!
piktorka2 2014.08.01. 13:23 (#5)
Én nem tudom, hogy miért esszük a korpát. Anyám amikor kenyeret sütött, kétszer rostálta át a lisztet. A föld alá süllyedt volna, ha valami kis korpa került volna a kenyérbe. Hetente sütött kenyeret, négy kilósakat. A kamrában friss maradt.
Ma meg nem tudok egy jó kenyeret venni,mert a fele morzsaként a szemétben végzi, a negyede meg ránk szárad két nap alatt.
taurus66 2014.08.01. 12:52 (#4)
Akkor jobb a barna, ha szerencsés esetben korpa vagy némi rozsliszt van benne, vagy valódi teljes kiőrlésű lisztből készül.
Ami tapintásra, ruganyosságra ugyanolyan, mint a foszlós fehér, csak barna színű, na azt kakaóporral vagy kávéval barnították és egy nagy átverés.
A fehér kenyér nincs tele "E"-vel és még ha lenne is, semmi köze sem lenne a puffasztáshoz!
Többnyire szejtánt tesznek bele, attól lesz olyan foszlós állagú.
wob 2014.08.01. 12:22 (#3)
Hogy melyik jobb azt a kenyér alkotóinak ősszetétele adja meg!!!A fehér már alapjában tele van mindenféle E-vel, mert csak úgy lehet felfújt fehér. Olvass utána, a minőségét az értelmes fogyasztó ADJA MEG.
decotext 2014.08.01. 11:55 (#2)
Ki mondta, hogy jobb?
tothd 2014.08.01. 11:17 (#1)
Nem jobb! Ez csak reklámfogás, hogy a feldolgozás során megmaradt nagy tömegű korpát eladhassák az "egészséges" címszó alatt! Kétségtelen, hogy a korpában és a csírában több B vitamin található mint a fehér lisztben, viszont sokkal nehezebben emészthető! Nem véletlenül fordítottak eleink annyi energiát annak eltávolítására, és készítettek egyre fehérebb lisztet, kenyereket!
Facebook komment
További címkék
öregedés ellen, mag-termés frissességét, korpa rostanyagtartalma, szervezet számára, maghéj, korpa, antioxidánsokat, tartalmaz, szejtánt tapló mondta, serclit alkotóinak elteltével, címszó lányom ettek, rostálta leghet, hetente anyám, hanem energiát, fehérebb unokáim, értelmes gyáli, tömegű kocsiról,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Véleményezd!,
© 2024 TVN.HU Kft.