Válaszadók toplistája |
|
1. |
hatibacsi |
20036 |
2. |
decotext |
17332 |
3. |
geptop |
16374 |
4. |
donaldduck |
15550 |
5. |
hatarvadasz |
13569 |
6. |
xenos |
9874 |
7. |
feerko |
9543 |
8. |
ibicimama |
9280 |
9. |
piktorka2 |
9131 |
10. |
foxworkinspace |
8624 |
|
|
|
Kinek a válaszát találták legtöbbször helyesnek? |
|
1. |
ibicimama |
1056 |
2. |
xenos |
1031 |
3. |
dnemethk |
845 |
4. |
hatarvadasz |
810 |
5. |
donaldduck |
744 |
6. |
pola62 |
730 |
7. |
geptop |
665 |
8. |
hatibacsi |
630 |
9. |
sunchat |
489 |
10. |
gergelyferi |
459 |
|
|
|
Helyesnek talált válaszok aránya |
|
|
|
Tudjátok.hu már az Androidos készülékeken is! |
|
Úton van? Épp válaszra lenne szüksége? Tegye fel a kérdését!
Egy piros lámpánál is felteheti már kérdéseit, nem kell keresgélnie. Amint válasz érkezett a kérdésére, vagy új kérdés került fel, az alkalmazás jelezni fog.
Ön is segíthet másoknak, ha tudja a kérdésükre a választ, mivel az alkalmazás segítségével válaszolhat is.
Letöltés
|
|
|
|
|
|
|
Csak belépés után tud válaszokat írni! Kérjük lépjen be!
Belépés
|
Vagy facebook hozzáféréssel is írhat!
Facebook Komment
|
|
geptop |
2014.02.20. 19:38 (#3) |
|
|
Többféle recept található a neten...
Én tudok trapista jellegű lyukacsos, reszelhető sajtot is. A receptjét magam kísérleteztem ki... De nem árulom el.... |
|
pola64 |
2014.02.20. 19:20 (#2) |
|
|
Hozzávalók:
Lehetőség szerint friss tej, de legalábbis nem hőkezelt, nem tartósított,
5-10%-os biológiai erjesztésű ecet,
fokhagyma, vagy más kedvelt fűszer ízlés szerint (petrezselyem, snidling, kömény, bazsalikom, zsálya, stb.)
Elkészítése:
Vegyünk kb. 1 liter tejet, amit egy lábosban forralni kezdünk. Amikor gyöngyözve forr, reszeljünk bele kevés fokhagymát, vagy tegyünk egy keveset a kedvenc fűszerünkből. (pl. kömény).
Ezután húzzuk le a tűzről, és keverjünk el benne kb. 2 evőkanálnyi ecetet. Ha elég volt ennyi ecet bele, akkor az edény szélén kezd kiválni az író (erre is számos recept található más oldalakon), és középen pedig összesűrűsödik a sajtnak való rész. Ha ez nem történik meg, tegyünk hozzá még egy kanál ecetet.
Ezután egy függöny-, tüll-, vagy gézdarab segítségével öntsük le az írót, és a szűrőként használt gézdarabon fennmaradó sajtot, kis gömböcként lógassuk fel úgy, hogy a maradék író is ki tudjon csepegni belőle. Kerek szitában is le lehet csepegtetni, és akkor henger formája lesz.
Néhány óra elteltével a kis gömböc megkeményedik, és már ehető, szeletelhető is.
házi sajt Az állaga kb. mozzarella - feta sajt között van valahol, és szerintem isteni finom. Természetesen kecsketejből az igazi, de ha csak tehéntej van, és az megfelelő forrásból származik, az is megfelelő, én is gyakran készítem abból.
Ja, még valami: sózni csak utólag, készen érdemes, mert hiába tesszük bele főzés közben, az íze nem marad meg.
(kár, hogy képet nem lehet ide feltölteni )
|
|
|
ibicimama |
2014.02.20. 09:49 (#1) |
|
|
Többféle módszerrel ,úgy mint a tehéntejből készültet ,csak ennek alapja a kecsketej
Ha van kecske tejed, otthon is elkészítheted.
Recept: 2 l tej ,2 evőkanál 20 %-s ecet A tejed forrald fel tedd bele az ecetet és húzd le a tűzről. Amikor már majdnem kihűlt egy szűrőt bélelj ki gézzel ,és egy két kilós súllyal nyomasd legalább egy napig, úgy hogy ne érjen bele a kicsöpögő lébe. Utána egy és fél l vízben oldj fel 7 dkg sót ,ruhástól tedd bele a sajtot , áztasd legalább egy napig, és kész .
Tanács: A gézt felül kösd össze ,így semmi nem megy kárba.Amennyiben ízesíteni akarod, szűrés előtt tedd bele az ízesítőanyagot. Fokhagymával, petrezselyemmel ,zellerrel kipróbáltam .Nagyon finom. / természetesen mindent reszelni ,vagy aprítani kell!/
Ugyanígy tehéntejből is lehet készíteni sajtot. |
|
|
|
|
receptjét magam, lábosban forralni, kedvenc fűszerünkből, edény szélén, többféle, recept, található, neten, liter gézdarab fűszerünkből, lehet sajtot készíteni, nyomasd csepegni szűrőt, kömény csepegni, vegyünk megfelelő, elkészítése lehet, csepegtetni kanál, akkor reszelni, húzzuk ecetet,
|
|
|
|